'beyaz oy' iddiası | " /> 'beyaz oy' iddiası | "/>

En Sıcak Konular

Meclis'i karıştıracak 'beyaz oy' iddiası

21 Nisan 2010 21:28 tsi
Meclis'i karıştıracak 'beyaz oy' iddiası
AK Parti Milletvekili Agah Kafkas, Genel Kurulda oylamaya katılan bir partinin, milletvekillerinden, kabul oyu kullanmadığını tespit etmek amacıyla beyaz renkli oy pusulasını istediği yönünde duyum aldıklarını söyledi.

TBMM Genel Kurulunda, Anayasa değişikliği teklifinin 7. maddesi üzerindeki görüşmeler sürüyor. MHP Grubu adına söz alan Yozgat Milletvekili Akif Ekici, insan haklarına ve demokrasiye dayalı bir Anayasa arzuladıklarını belirterek, görüşülen teklifin hazırlanış usulünün yanlış olduğunu söyledi.

Teklif metninin, uzlaşma yerine dayatmacı bir tavırla hazırlandığını ileri süren Ekici, ''Bu Anayasa teklifiyle Habur görüntüsünün önünü mü açıyorsunuz? Oluşturmak istediğiniz altyapı, açılımın süreciyse o zaman siz burada Anayasa değil, başka şeyler yapıyorsunuz. Bu ajandanın faili olmayacağız, ortağı olmayacağız. MHP, başkentin Ankara olduğu gerçeğiyle gündemini belirler. Türk halkının haklarına halel getirecek hiçbir eylemin içinde olamaz'' diye konuştu.

CHP grubunun görüşlerini açıklayan Kocaeli Milletvekili Cevdet Selvi de yasaların meclislerde tartışılıp kabul edildikten sonra raflara konulan metinler olmadığını, çıkarılan her yasanın milletin yaşam standardını yükseltmesi gerektiğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Türkiye'de işçiler sömürülüyor'' şeklinde yorumda bulunduğunu belirten Selvi, ''Doğru bir tespit... Türkiye, işçinin, emeğin sömürüldüğü bir ülke haline gelmiştir. İşçinin ve emeğin sömürülmesine zemin hazırlayan AKP'dir'' dedi.

BDP grubu adına söz alan Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş, ilgili taraflarla görüşüldükten sonra teklif metninin hazırlandığının ileri sürüldüğünü ifade ederek, ''Hangi işçi temsilcisi grev hakkı istemez. Tarafların görüşüyle hazırlanmış bir metin değildir'' görüşünü dile getirdi.

-''OY PUSULASI İSTENDİĞİ'' İDDİASI-

AK Parti Grubu adına söz alan Çorum Milletvekili Agah Kafkas ise hiçbir çalışanın grev hakkının elinden alınmadığını, Anayasa değiştirildikten sonra ilgili kanunlarda yeni düzenlemeler yapılacağını, bunun için de taraflarla çalışma sürdürdüklerini bildirdi.

AK Parti'li milletvekillerin, Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla iş yaptığı yönünde eleştiriler bulunduğuna değinen Kafkas, şunları söyledi:

''30 yıldır ilk defa bu kadar kapsamlı, olağan bir ortamda Anayasa değiştiriyoruz. Bu, milletvekillerinin onur duyacakları bir iş. Biz milletvekili olarak oy pusulamızı alıp, kapalı kabinlerde vicdanımızla özgür bir şekilde oyumuzu kullanıyoruz. Ama bazı arkadaşlar kürsünün burada durarak partilerine mensup milletvekillerin girip oy kullanmasına engel oluyor. Eğer oy kabinine girerlerse, yanlışlıkla kabul oy vermelerinden korkunuz var. Grubu bulunan iki parti oylamaya katılmıyor. Oy kullanan partinin ise milletvekillerinden kabul oyu kullanmadıklarından emin olmak için beyaz oy pusulasını istediği yönünde duyumlarımız var. Eğer bu anlayış varsa üzülecek bir şey. Bu zemin, milletin iradesinin özgürce kullanılacağı yerdir.''

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, teklifin 7. maddesi üzerinde gruplar adına konuşmaların tamamlanmasının ardından birleşime yarım saat ara verdi.

aa



Bu haber 597 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,252 µs