gözdağı | " /> gözdağı | "/>

En Sıcak Konular

Hizbullah'tan İsrail'e gözdağı

21 Nisan 2010 15:39 tsi
Hizbullah'tan İsrail'e gözdağı Lübnan İslami Direnişi Hizbullah, İsrail tehditlerine yanıt olarak 2006 Temmuz savaşı hatırlatarak "daha fazlasını bekleyin mesajını" verdi.

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah'ın Siyasi Meclis üyesi ve Arap dünyası sorumlusu Hasan İzzeddin "Direniş, İsrail'in Lübnan'a düzenleyeceği saldırıya karşılık vermek, 2006 Temmuz savaşından daha sert bir ders vermek için hazırdır" dedi.

Hasan İzzeddin yaptığı basın açıklamasında "Direniş, düşmana karşı ciddiyetle ve sorumluluk duygusuyla mücadele etmektedir. Her zaman hesaplarını gözden geçirmekte ve hazırlıklarını en üst seviyeye yükseltmektedir" dedi.

Direnişin her türlü düşman saldırısına yanıt vermeye hazır olmasına rağmen İsrail'in bu dönemde savaşa giremeyeceğini belirten İzzeddin "İşgal rejimi, bugün Lübnan'a saldırmaktan aciz ve zaafiyet içerisinde yaşamaktadır" dedi.

Amerika'nın 'Ortadoğu Projesi' çökmüştür

İsrail'in de Scud füzelerine ilişkin açıklamalarının da direnişin imajını zedelemeyi hedeflediğini belirten İzzeddin "İsrail'in bu çabaları, bizlerin tercihleri, ülkemizi savunmak için her türlü imkanı seferber etme ilkemize bağlılığımız üzerinde bir etkisi olmayacaktır" dedi.İzzeddin, İsrail'in Scud füzeleriyle ilgili açıklamalarının ayrıca Batı Şeria'daki Filistinlileri sürgün etme kararı üzerindeki dikkatleri dağıtmayı hedeflediğini söyledi. İzzeddin "Amerika'nın Ortadoğu projesinin çökmesi, Filistin ve Lübnan direnişi karşısında aldığı hezimetlerin ardından İsrail, savurduğu tehditlerle Filistin'de işlediği katliamların üstünü örtbas etmeyi ve iç cepesinde moralleri yükseltmeyi hedeflemektedir" dedi.

Filistinliler birlik olmalı

Filistinliler arası bölümüşlüğün, Filistin'deki birlik ve beraberliği daha da parçaladığını kaydeden İzzeddin, "Bölünmüş, düşmanın lehinedir" dedi, Filistinlileri birliğe çağırdı.

Hizbullah'ın silahının Lübnan için sorun oluşturduğu yönündeki suçlamaları eleştiren İzzeddin "Hizbullah'ın silahıyla ordunun silahının Lübnan'daki rolleri açısından bir sorun yok. Düşmana karşı doğrultulan iki silahın varlığı, çatışma sebebi değildir. Lübnanlıların hepsi, İsrail'in tehditlerine karşı Lübnan'ın savunulması ve korunmasında birleşmesi halinde direnişin silahının, ulusal savunma stratejisi açısından rolünün önemli olduğu anlaşılacaktır" diye konuştu.

milligazete



Bu haber 806 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,589 µs