'soykırım'a karşı atağa kalktı | " /> 'soykırım'a karşı atağa kalktı | "/>

En Sıcak Konular

Türkiye 'soykırım'a karşı atağa kalktı

21 Nisan 2010 12:27 tsi
Türkiye 'soykırım'a karşı atağa kalktı Ermeni diasporasının 24 Nisan öncesinde Türkiye karşıtı eylemlerini yoğunlaştırması üzerine Ankara da harekete geçti.

Dışişleri Bakanlığı, tüm yabancı temsilciliklerine gönderdiği 10 maddelik “harekat planı” ile, Ermeni diasporasının önünün kesilmesi için atağa geçti.      

Ankara’nın diplomatlarına gönderdiği 10 maddelik “harekat planında” genel ifadelerle şu tavsiyeler yer alıyor:

• Bulunduğunuz ülkede Ermeni diasporası ile temasa geçin. Türk misyonlarının kapısını Ermenilere açın, davetlerinize onları da dahil edin

• Ermenilerin etkin olarak organizasyonunda bulunduğu davet ve toplantılara katılın, onlara Türkiye’nin pozisyonunu anlatın.

• Ermeni diasporasında temel olarak üç grup var; soykırım iddiasından kazanç  sağlayanlar, Türkiye’den göç etmiş ama halen bağı olanlar, iddialar konusunda daha ılımlı olanlar. Özellikle Ermeni diasporası içindeki ılımlı isimlerle temas kurun. Ancak Türkiye karşıtı isimleri de ihmal etmeyin. Türkiye karşıtı olanları da hem elçilik ve başkonsolosluklardaki etkinliklere, hem de Türkiye’ye davet edin

• Bulunduğunuz ülkelerdeki Ermenistan diplomatları ile teması ihmal etmeyin. Onların davet ve toplantılarına mutlaka katılın.

• Bulunduğunuz ülkelerde üniversitelerle, sivil toplum kuruluşlarıyla temasa geçin. Yaptıkları etkinliklere konuşmacı olarak katılın, her fırsatta Türkiye’nin Ermeni soykırım iddiaları ile ilgili pozisyonunu anlatın

• Özellikle bulunduğunuz ülkelerdeki akademisyenlerle temasa geçin. Onlara, Türkiye’nin pozisyonunu anlatın.

• Türkiye’nin yakın ilişkide olduğu Balkan ülkeleri, Ortadoğu ülkeleri, komşu ülkeler diplomatları ile ilişkilerinizi geliştirip, Ermeni iddialarını bu ülke diplomatları ile toplantılarda da gündeme getirin. Üçüncü ülke diplomatlarının, özellikle Türkiye’ye sıcak bakanların soykırım iddiaları konusundaki Türk pozisyonunu öğrenmelerini sağlayın.

• Bulunduğunuz ülkelerde Türkiye pozisyonunu anlatırken özellikle Ankara’nın önerisi olan ve Ermenistan’la imzalanan protokollerde de yer alan, “ortak tarih komisyonu” konusunu işleyin. Ana mesaj olarak, tarihin tarihçilere bırakılması gerektiği üzerinde durun.

• Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin önemine dikkat çekin. Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin yumuşamasının, iki ülke halkının refahına olası katkısına ağırlık verin.

• Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin gelişmesi ile, Kafkasya’daki istikrarın gelişmesi üzerinde de durun. Bu çerçevede, tüm bölgenin istikrara kavuşması için sadece Ankara-Erivan yakınlaşmasının değil, Dağlık Karabağ sorunun çözümünün önemini de anlatın.

Zeynep Gürcanlı - Hürriyet



Bu haber 677 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,983 µs