En Sıcak Konular

Misyonerlerin adresleri ÇYDD'de ele geçti

21 Nisan 2010 10:28 tsi
Ergenekon soruşturmasında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne (ÇYDD) yapılan baskınlarda ele geçen belge ve dökümanlara ait bilgiler yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

Kafes Operasyonu Eylem Planı iddianamesinin eklerinde yer alan Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç'ın savcılık ifadesinde ÇYDD binalarında ele geçen dökümanlara ait ilginç bilgiler yer alıyor. 
 
Korgeneral Sağdıç'a sorulan sorulara bakıldığında ÇYDD'de binalarında misyonerlere ait adresler dikkat çekiyor. Buna göre ÇYDD'nin Kadıköy şubesinde yapılan aramalarda bir bilgisayar hard diskin içinde yer alan "Toplantı adresleri" isimli excel dosyasında misyonerlere ve Yehova Şahitleri'ne ait toplam 14 adet toplanma adresi şahıslara ait ikamet adresleri olduğu belirlendi.

Yine "Türkan Saylan 1.doc" yazılı word belgesinde ise soruşturma kapsamında hakkında işlem yapılan emekli Deniz Albay Aydın Ortabaşı tarafından Türkan Saylan'a hitaben yazılmış mektubun "referanslar" kısmında "E. Dz. K. K. Oramiral Özden Örnek, Koramiral Feyyaz Öğütçü, Tümamiral Kadir Sağdıç, Tümamiral Can Erenoğlu" isimleri geçiyor. İzmir'de geçtiğimiz Şubat ayında talimatla ifadesi alınan Koramiral Sağdıç'a sorgusu sırasında bu bilgiler soruldu. Sağdıç ifadesinde ÇYDD ile irtibatının olmadığını ve neden referans olarak gösterildiğini bilmediğini söylüyor.

18 mayıs 2009'da hayatını kaybeden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Türkan Saylan'ın İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, Ergenekon operasyonları için evi aranmıştı. Danıştay saldırısı, Cumhuriyete bomba atılması gibi pek çok saldırıyı aramaya dayanak yapılmıştı. Saylan'ın evi "Ergenekon silahlı terör örgütü içerisinde faaliyet yürütme, örgüt üyesi olma, örgüte yardım etme şüphesi" olduğu bildirilmişti. Saylan Ergenekon soruşturmasında örgüt tarafından düzenlendiği belirtilen Cumhuriyet mitinglerinin en önemli organizatörleri arasında yer alıyordu. Saylan'ın Başkanlığını yaptığı ÇYDD'nin bölücü terör örgütü PKK ile bağlantılı öğrencilere burs verdiği ileri sürülmüştü.

Saylan, Ergenekon sanıklarına verdiği destekle biliniyordu. Saylan, Ergenekon örgütü kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Emekli Orgeneral Şener Eruygur 'un 'vatansever ve saygın' askerler olduklarını söylemişti.

zaman



Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,015 µs