En Sıcak Konular

'Ülkücü için de 367 isterlerdi'

21 Nisan 2010 09:21 tsi
'Ülkücü için de 367 isterlerdi' 
Anayasa paketine destek veren ülkücüler için 'kendinden menkul zavallılar' nitelemesinde bulunan Bahçeli'ye ülkücü camiadan tepkiler sürüyor.

12 Eylül'de ciddi işkencelere maruz kalmış, Türkeş'in vefatından önce de uzun yıllar Ülkü Ocakları Başkanlığı yapmış Alaaddin Aldemir, Bahçeli ile ülkücü harekete yeni bir hafıza yazıldığı iddiasında. Aldemir, hafızanın muhafazakar değerlerden uzak, ulusalcı bir içerikle doldurulduğunu öne sürüyor. Anayasa paketinin eksik olmakla birlikte Türkiye'nin demokratikleşmesi açısından olmazsa olmaz bir önem taşıdığını ifade eden Aldemir, "Ülkücüler talimat da verilse referandumda kınayanlarına kınamalarına aldırış etmeden paketin geçmesi için çalışacaklar" dedi.

OLMAZSA OLMAZ İHTİYAÇ

Aldemir sorularımızı şu şekilde cevaplandırdı: "Anayasa değişikliği Türkiye'nin önünün açılması için olmazsa olmaz ihtiyaçlardan biri. Anayasa değişikliği çok gecikti. Ki bu değişiklikler de eksik. Bu Anayasa zihniyetiyle tümden değiştirilmeli.

GÜRÜLTÜNÜN SEBEBİ

Sistemin temel dayanaklarına yönelik birtakım değişiklikler var. Ekalliyet seçkinliğinden kaynaklanan üstünlüklerini kaybedeceklerini düşünen bir yapı var. Bir de samimi olarak bölüneceğimizi düşünen bir kitle var. İkisini ayırmak gerekiyor.

PKK'LIYA BİLE YAPILMASIN

Bu Anayasa değişmeli derken intikamcı duygularla hareket etmiyorum. Zeki insanlarız, iyi kötü okuyup yazıyoruz da... 70 yaşına gelen kimseyi kimse yargılamaz. Böyle bir derdimiz yok. Ama şunu istiyorum: Bana yapılan zulüm, eziyet PKK'lıya da yapılmasın, devrimciye de, Hizbullahçıya da, İBDA-C'liye de adli mahkuma da yapılmasın. Bizim yaşadığımız zulmü çocuklarımız, torunlarımız yaşamasın. Bu devlet zulümle değil hukukun üstünlüğüyle güçlü olur.

DELİ GÖMLEĞİNİ ÇIKARALIM

12 Eylül'ü savunmak, 12 Eylül Anayasasını savunmak bize düşmemeliydi. CHP'ye de düşmemeliydi. 12 Eylül'de cemaatler filan ezilmedi. O zulmü biz gördük. 12 Eylül millete giydirilmiş deli gömleğidir. Çıkarmamız gerekiyor. Bu adamlar iyi niyetli mi kötü niyetli mi beni ilgilendirmiyor. Ben milletin geleceğini düşünüyorum. Türkiye nasıl bölgesel güç, küresel güç olur? Bu ilgilendiriyor beni. Bu Anayasaya bağlı.

ÜLKÜCÜ İÇİN DE 367 İSTERLERDİ

Müesses nizamın temsilcileri hiçbir zaman AK Parti'yi ve MHP'yi adam yerine koymadı. Sayın Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı için 367 istediler. Eminim onun yerine bir ülkücü de olsa 367'yi isteyeceklerdi. Niye? İstedikleri tornadan çıkmış tipler değil, imalat hatası bunlar.

Türkeş Ermenilerle iyi ilişki kurardı

Türkeş, Ermeni açılımını bu haliyle destekler miydi bilmiyorum ama Ermenistan'la iyi ilişkiler kurmak gerektiğini söylerdi. Orada 1 milyon 800 bin Ermeni vatandaşı kalmış. Biz 70 milyonluk büyük bir deviz kardeşim. Gelecekler, bölecekler bizi. Nasıl bölüyorlar? Aklım almaz. Belki kendime fazla güveniyorum, tarihçi olduğum için... Fakat hiçbir Türk devletinde Türklerin nüfusu yüzde 25'in üzerine çıkmamış. Hani 16 Türk devletiyle övünüyoruz ya... Yahu ilk defa Türkiye'de bu kadar yoğun Türk nüfus var. Bu kadar kendini Türk hisseden nüfus var ve korkuyoruz. Bu kadar kendi içimize kapanmışız. Bu psikolojiden kurtulmamız gerekiyor.

 yenişafak



Bu haber 606 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,951 µs