En Sıcak Konular

Dünyada işsizlik hala yüksek oranlarda

20 Nisan 2010 20:47 tsi
Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) öngörüsüne göre, G-20 ülkelerindeki ekonomi canlandırma paketleri sayesinde 21 milyon iş gücü yaratıldı veya kurtarıldı, ancak küresel işsizliğin halen 212 milyon gibi “kabul edilemez düzeyde” olduğu beli

Başkent Washington'da başlayan G-20 ülkelerinin ilk çalışma ve istihdam bakanları toplantısı, daha fazla ve daha kaliteli iş alanlarının yaratılması için ne gibi adımlara ihtiyaç olduğunu ele alıyor. Toplantıda, ILO'nun küresel kriz sonrasında ortaya çıkan durumla ilgili verileri de yol gösterici olacak.

Bu kapsamda ILO'nun öngörüsüne göre, küresel krizin aşılması için 2009 ve 2010'da G-20 ülkelerinde ekonomi canlandırma paketleri ve sosyal güvenlik ağları gibi uygulamalar yapıldı. Bu önlemler sayesinde, 1,5 yılda 21 milyon iş gücü kurtarıldı veya yaratıldı. İş gücü kaybı yüzde 40 azaltıldı.

Ancak ulusal ekonomilerin son dönemdeki canlanmasına rağmen, ABD ve dünya genelindeki işsizlik oranlarının halen “kabul edilemez” oranda yüksek olduğu belirtiliyor.

Küresel işsizliğin 34 milyon daha artıracak 2009 yılında 212 milyona çıktığı ve bunun rekor düzey olduğu kaydediliyor. Bunun için de hala yeni iş alanlarının yaratılmasına ihtiyaç olduğu ifade ediliyor.

KRİZDEN ÇIKMAK İÇİN YENİ YÖNTEMLER UYGULANDI

Ülkelerin iş alanlarının yaratılması konusunda güçlü adımlar atmaya başladığı, bu kapsamda, özellikle altyapı inşası, yeşil enerji endüstrisi ve küçük işletmelerde yeni istihdam yaratımında desteklendiği ve risk altındaki çalışanlara odaklanıldığı belirtiliyor.

Ülkelerin, bu krizden çıkmak için de önceki ekonomik daralmalara göre farklı önlemler aldığı ve bütçeleri dengelemek için harcamaları kısmaktan ziyade, korunmasız insanlara yönelik sosyal güvenlik ağlarını artırma yönünde adımlar attığı ifade ediliyor. Bunun için ülkelerde, işsizlik maaşı, nakit transfer programı gibi yöntemler ile sağlık hizmetleri ve emeklilik konularında kolaylıklar sağlama yoluna gidildiği belirtiliyor.



Bu haber 564 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,020 µs