En Sıcak Konular

Çalınan Sakal-ı Şerif, cami imamına teslim edildi

20 Nisan 2010 19:49 tsi
Sivas'ta çalındıktan sonra üzerinde isim olmayan kargo ile Müftülüğe gönderilen ''Sakal-ı Şerif'in'', İmaret Camisi imamına teslim edildiği bildirildi.

Mehmetpaşa Mahallesi'ndeki Sarızade Mehmetpaşa Camisi'nde 7 gün önce yapılan hırsızlık girişiminin ardından ertesi gün Kızılırmak Mahallesi İmaret Camisi'nde yapılan kontrolde, saklandığı özel sandıktan bilinmeyen bir tarihte çalındığı anlaşılan ve polis ekiplerince bulunması için yürütülen çalışmalar sürerken, bugün üzerinde gönderici ismi olmayan kargo ile Sivas Müftülüğü'ne gönderilen Sakal-ı Şerif'in, emniyetteki incelemenin ardından tutanak karşılığında İmaret Camisi imamı Nurettin Işık'a teslim edildiği öğrenildi.

Sakal-ı Şerif'in korunması konusunda imam Nurettin Işık ile cami derneği başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin istişare toplantısı yapacağı, toplantının ardından Sakal-ı Şerif'in camideki yerine konulacağı kaydedildi.

Bu arada, kargo paketini gönderen kişinin kimliğinin tespit çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

-KARGO İLE MÜFTÜLÜĞE GÖNDERİLMİŞTİ-

Sivas'ta, 13 Nisanda Mehmetpaşa Mahallesi'ndeki Sarızade Mehmetpaşa Camisi'ndeki hırsızlık girişiminin ardından müftülüğün, imamları cep telefonu mesajıyla uyarması üzerine yapılan kontrollerde, merkez Kızılırmak Mahallesi İmaret Camisi'nde bulunan Sakal-ı Şerif'in çalındığı ortaya çıkmıştı.

Sarızade Mehmetpaşa Camisi'ndeki hırsızlık girişimiyle ilgili gözaltına alınan zanlı İbrahim S, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece önce serbest bırakılmış, Sakal-ı Şerif'in saklandığı özel sandıkta parmak izinin tespit edilmesi üzerine savcılık talimatıyla tekrar gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Sivas Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri Sakal-ı Şerif'i bulmak için çalışmalarını yoğun bir şekilde yürüttüğü sırada, Sakal-ı Şerif bugün Sivas Müftülüğü'ne gelen, üzerinde gönderici isimi olmayan bir kargo paketinin içerisinden çıkmıştı.



Bu haber 713 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,202 µs