En Sıcak Konular

'Sakal-ı Şerif'i kargoyla müftülüğe gönderdiler

20 Nisan 2010 17:45 tsi
Sivas'ta, bir camiden çalınan “Sakal-ı Şerif”, isimsiz kargo ile Sivas Müftülüğü'ne gönderildi.

Kent merkezi Kızılırmak Mahallesi İmaret Camisi'nde 6 gün önce yapılan incelemede saklandığı özel sandıktan çalınan Sakal-ı Şerif ile ilgili polis çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sürerken, bugün üzerinde isim olmayan ve Ankara'dan yollandığı tespit edilen bir kargo ile camiden çalınan Sakal-ı Şerif Sivas Müftülüğü'ne ulaştı.

Müftü Yardımcısı Orhan Keskin, kargo ile gelen Sakal-ı Şerif'i görünce durumu Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan'a bildirdi. Seyhan'ın talimatı ile Müftülüğe gelen polis ekipleri, kargo kutusundaki Sakal-ı Şerif'i, Müftü Yardımcısı Orhan Keskin'in odasında inceledi. Ekipler daha sonra şişe içerisinde, orijinal kabında bohçaya sarılı halde gelen Sakal-ı Şerifi emniyete götürdü.

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince olayın ardından Sakal-ı Şerif'in bulunması için yoğun bir çalışma yapıldığı, “alanın iyice daraltığı” belirtildi. Bu konuda imamlıktan atılma bir kişinin arandığını belirten yetkililer, Sakal-ı Şerif'in, yakalanacağından korkan bu kişi tarafından gönderilmiş olabileceğini kaydettiler.
Bu arada Müftülüğe gelen İmaret Camisi İmamı Nurettin Işık'ın da Sakal-ı Şerif'in bulunması nedeniyle sevinçli olduğu görüldü.

SMS'Lİ UYARI HIRSIZLIĞI ORTAYA ÇIKARMIŞTI

Sivas'ta, 13 Nisanda Mehmetpaşa Mahallesi'ndeki Sarızade Mehmetpaşa Camisi'ndeki hırsızlık girişiminin ardından müftülüğün, imamları cep telefonu mesajıyla uyarması üzerine yapılan kontrollerde, merkez Kızılırmak Mahallesi İmaret Camisi'nde bulunan Sakal-ı Şerif'in çalındığı ortaya çıkmıştı.

Sarızade Mehmetpaşa Camisi'ndeki hırsızlık girişimiyle ilgili gözaltına alınan zanlı İbrahim S, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece önce serbest bırakılmış, Sakal-ı Şerif'in saklandığı özel sandıkta parmak izinin tespit edilmesi üzerine savcılık talimatıyla tekrar gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

A.A.



Bu haber 668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,155 µs