En Sıcak Konular

Anayasa maratonu bakanları yorgun düşürdü

20 Nisan 2010 13:32 tsi
Meclis'te başlayan Anayasa maratonu bakan ve milletvekillerini yorgun düşürdü. Bazıları daha önceden onay verdikleri programlara katılamazken, bazıları da katıldıkları programda salonları karıştırdı.

Dün gece sabaha kadar süren Anayasa oylamasına katılan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ile Devlet Bakanı Mehmet Aydın sabah 10.00'da Rixos Otel'deki toplantıya katılamadı. Dizayn Gruop'un toplantısına katılmak için otele gelen Eski Devlet Bakanı AK Parti Milletvekili Kürşat Tüzmen ise salonu şaşırarak başka bir programa katıldı. Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın bulunduğu bir alt kattaki salona inen Tüzmen, Sporda Hoşgörü ve Sevgi Çalıştayı programında protokol sandaliyelerine oturdu. Tüzmen, yanlış programa katıldığını ancak İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra fark etti.

Daha sonra bir üst kattaki Dizayn Gruop toplantısına gelen Tüzmen, "Aldılar götürdüler. Aşağıya sporcuyuz diye. Baktım İstiklal Marşı okunuyor falan. Ayıp olmasın diye biraz oturdum. Gece uyumayınca böyle oluyor." dedi. Daha sonra Dizayn Gruop Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mirmahmutoğulları'na "Yeterince Bakan yok diyorsan aşağıdan spor bakanını getireyim istersen." diyerek salondan ayrıldı. Salondan çıkarken, "Biz gece uyumadık o yüzden karıştırdık. Bu görevlilerde mi uyumadı?" diyen Tüzmen, bir alt kata asansörle inerek Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Özak'ın yanına oturdu. Özak'ın konuşmasını dinledi. Ardından yanlışlığı anlatıp Özak'ı alarak asansörle Dizayn grup toplantısına getirdi.

Burada da konuşan Özak ve Tüzmen Anayasa maratonundan bahsetti. Dizayn Group'un 'Beyin Göçüne Karşı Beyin Gücünü Teşvik Ediyoruz' tabelalarını ellerinde taşıyan Özak ve Tüzmen, ilginç espriler yaptı. Yönetim Kurulu Başkanı Mirmahmutoğulları' "Spor yapan iki bakanımız uyumadı. Yapmayan iki bakanımız uyudu." esprisi yaptı. Özak, "Karadenizlilerde beyin yoktur derler ama bu bir iftiradır. Karadenizlilerde çift beyin var. O yüzden Karadeniz'den beyin göçüne izin vermemeliyiz." sözleri görüşmelere sebep oldu.

BAKAN YILDIZ'I YUMRUKLU SALDIRIYA KINAMA

Konuşmaların ardından Enerji Bakanı Taner Yıldız'ı yapılan yumruklu saldırı Özak ve Tüzmen'e soruldu. Bu tür eylemleri şiddetle kınadıklarını kaydeden Tüzmen, "Bunu yapan kişi sonradan mutlaka üzülmüştür. En kibar en mütavazi bakanımıza bu yapıldı." dedi.

cihan



Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,060 µs