En Sıcak Konular

Et fiyatlarındaki artışın sebebi bu mu?

20 Nisan 2010 13:00 tsi
'Etin fiyatını 30 TL'ye çıkartanlar, ithalatın yolunu açmak istiyor'

Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, etin perakende satışının 30 TL'ye çıktığını belirterek, bunun gerçekçi bir rakam olmadığını söyledi.

Bazı spekülatörlerin ithal yolunu açmak için etin fiyatını bilerek yükselttiklerini ifade eden Yıldız, bunun önüne geçmek için 'Denetleme Kurulu' oluşturulması önerisinde bulundu.

Yıldız, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, etin fiyatının bir yükseltilip bir düşürülmesinin spekülatörlerin işi olduğunu kaydetti.

Türkiye'de kesilen hayvan sayısının değişmemesine rağmen özellikle etin fiyatının sürekli değişmesinin et üzerinde bir takım oyunlar oynandığını gösterdiğini dile getiren Yıldız, şöyle konuştu: "Et geçen hafta 25 TL idi. Bu hafta 30 TL'ye yükseldi. 5 liralık artış çok fahiş bir artış. Etin fiyatı doğal seyretmiyor. Olumsuz müdahaleler var. Et ve süt üzerinde bir takım oyunlar oynanıyor. Özellikle ithalatın yolu açılmaya çalışıyor. İthalatın açılması çok vahim bir gelişme olur. Yeni yeni toparlanan hayvancılık sektörü tamamen çöker."

DENETLEME KURULU KURULMALI

Et ve süt fiyatının Türkiye'de dengede tutulamadığının altını çizen Yıldız, bunun için banka ve çeşitli kurumlarda olduğu gibi bir denetim mekanizması olması gerektiğini vurguladı.

Et ve süt ürünlerini denetleyen bir Denetleme Kurulu kurulmasını öneren Yıldız, "Et ve sütün fiyatı ancak bu şekilde dengelenebilir. Bu kurul sayesinde spekülatörlerin foyası meydana çıkarılır. Bu sektörde oynanan oyunların önüne geçilebilir. Etin bir dünya borsası var. Ne yazık ki Türkiye'de et fiyatları dünya ortalamasının çok üzerinde. Sadece bu gösterge bile et üzerinde bir oyun oynandığını açıkça ortaya koyuyor." diye konuştu.

(CİHAN)



Bu haber 664 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,627 µs