En Sıcak Konular

Özal'ın bilinmeyen yönleri

20 Nisan 2010 12:36 tsi
Özal'ın bilinmeyen yönleri Malatya Aktif İşadamları Derneği ile Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği "Turgut Özal ve Demokrasi" konulu panel gerçekleştirildi.

Sabancı Kültür Sitesi'nde yapılan panele Malatya Valisi Doç. Dr. Mehmet Ulvi Saran, AK Parti Malatya Milletvekilleri Mehmet Şahin, İhsan Koca, Öznur Çalık, eski Devlet Bakanları Vehbi Dinçerler, Oltan Sungurlu, Hüsnü Doğan, Ekrem Pakdemirli, Mehmet Keçeciler, eski Malatya Valisi Saffet Arıkan Bedük, Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Başkanı Galip Demirel ile vatandaşlar katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Malatya Aktif İşadamları Derneği Başkanı Ömer Fatin Nalçacı, Özal'ı bir kez daha rahmetle andıklarını belirterek, Özal'ın yaşamının başarılarla dolu olduğunu söyledi. Panelin oturum başkanlığını yapan Vehbi Dinçerler, merhum Özal'ın yazdığı bir mektubu paylaştı. Dinçerler, çok sayıda vatandaşın, Özal'a, mektubu ile ilgili cevabi mektuplar yazdığını ifade etti.

Panelde Ekrem Pakdemirli de merhum Özal'ın her konuda çevresinde bulunanlarla tartışarak, konularla ilgili en sağlıklı kararları aldığını belirtti. Oltan Sungurlu ise merhum Özal'ın Türkiye'yi değiştirmek için yola çıktığını örnekler vererek anlattı. Panelde Özal'ın Cumhurbaşkanı seçilmesi ile ilgili bilgi veren Mehmet Keçeciler, o dönemde büyük sıkıntılar yaşadıklarını, ancak bunu halka intikal ettirmediklerine dikkat çekerken son sözü Özal'ın en yakınındaki isimlerden biri olan Hüsnü Doğan aldı:

"Rahmetli Turgut Özal'ın çok adeletli bir insandı. Özal herkese eşit mesafede yaklaşırdı. Herkesin görüşlerine saygı gösterir ve herkesi dinler ve karşısındakilerin görüşlerini kendisi için değilde memleketi önemli ise uygulamaya koyardı."

Panelin kapanış konuşmasını yapan Malatya Valisi Mehmet Ulvi Saran, merhum Özal'ın ekonomi politikaları ile Türkiye'nin dünya pazarına girmesini ve bütünleşmesini sağladığını ifade etti. Panelin sonunda emeği geçenlere plaket verildi.

CİHAN



Bu haber 905 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,268 µs