En Sıcak Konular

9/11 ile ilgili 3 eski defter

20 Nisan 2010 10:53 tsi
9/11 ile ilgili 3 eski defter Tilkinin pazarda işi ne? iyibilgi Ankara

Biraz eskiye gidelim. Bitmez tükenmez 11 Eylül “komplo teorileri”nin yaşandığı zamanlara. İşte o günlerde sayısız “izah” ortaya atılıyordu. Bunların içinde somut bilgiye dayananlar da vardı ve her komplo teorisinde olduğu gibi “ispatlanamayan iddialara” altlık oluyordu.

Fakat içlerinden 3 tanesi küresel ilgiye mazhar oldukları gibi bugüne kadar çürütülemediler. Aslında ispatlanamadılar da. (İspat kavramı biraz karışık. Kimi noktalar açıklığa kavuşmuş durumda. Sadece ikna olmayanlar var.)

Birazdan bu üç eski defteri okuyacaksınız. Ama hemen söyleyelim; bu noktalar bilinmesine rağmen meşhur 9/11 raporuna hiç girmedi!

1) Dans eden Yahudiler

11 Eylül saldırısı sırasında, dev ikiz kulaler yanıp çökerken 5 İsrailli’nin kutlama yaptığı görülmüştü. Bu İsrailliler FBI’ın daha sonra Mossad’a bağlı paravan bir şirket olarak tanımladığı kuruluşta çalışıyorlardı. Hepsi yalan makinasına sokuldu. Sonuç alınamadı. Ülkelerine gönderildiler, hatta TV’lere çıktılar. “Olayı belgelemeye çalışıyorduk” dediler.

2) Saldırıyı önceden bildiren sms’ler!

İsrail gazetelerinin haberleştirdiği bilgiye göre, anlık sms hizmeti sunan Odigo’nun iki görevlisi 11 Eylül günü, Dünya Ticaret Merkezleri’ne saldırı olmadan evvel (tam olarak iki saat önce) saldırının olacağını söyleyen mesajlar aldılar.

3) Oturdukları katları boşalttılar

Yarı ortağı İsrail devleti olan Zim adlı nakliyat şirketi Dünya Ticaret Merkezi’nin 16’ıncı katında bulunuyordu. Saldırıdan bir hafta önce Virginia’ya taşındı ve kira sözleşmesini ihlal ettiği için 50.000 dolar ceza ödedi.

Bu soru işaretleri hala ortada duruyor. Peki bu maddeler neden yeniden gündeme geliyor? Aslında hep merak konusuydular ama şu sıralarda ABD’de yaşanan yeni bir tartışma var.

O tartışma bu ve benzer iddiaların “örtülmesinin” de bir tür “komplo teorisi” olduğu (ya da tersi!) fikrini savunuyor. Örneğin 11 Eylül komisyonu başkanı ola Philip Zelikow’un aynı zamanda “Bush Doktrini”nin yazarlarından olması, bu tür iddialara karşı, “Böyle şeyler bulaşıcıdır. Bakteri tüm bünyeyi hasta edebilir” savunmasını getiriyor olması.

Peki bunlar “hâla” araştırılıyor mu? Hayır resmen değil ama “hâla” çok merak ediliyor, ilgili konular takip ediliyor. Gündeme tazelenerek gelmelerinin bir nedeni ise bir-iki yıldır bu tür okumalara karşı ABD’de “kimi çevreler” tarafından sistemli bir saldırının başlatılmış olması!

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,725 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,548 µs