En Sıcak Konular

Sultanahmet'te aynı anda 3 yerde patlama

19 Nisan 2010 22:32 tsi
Sultanahmet'te Divanyolu Caddesi üzerinde bulunan çöp kutusunda ve iki ayrı yerde patlama meydana geldi.

Sultanahmet'te kimliği belirsiz kişilerce 3 ayrı yere bırakılan ses bombası büyük bir gürültüyle patladı. Turistlerin yoğun olarak bulunduğu tarihi mekanda ölen ya da yaralananın bulunmadığı öğrenildi. Polis zanlıları yakalamak için geniş çapta soruşturma başlattı.

Edinilen bilgiye göre, ilk patlama Divanyolu Caddesi üzerindeki elektrik direği üzerinde asılı bulunan çöp kutusuna bırakılan ses bombası nedeniyle meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin olay yerinde çalıştığı sırada, çok yakın mesafede Biçkiyurdu Sokak ve Sultanahmet Camii'sinin karşısında iki ayrı patlama daha meydana geldi. Patlama nedeniyle olay yerindeki bazı iş yerlerinin camları kırıldı. Çevrede kısa süreli paniğe yol açan olayda ölen ya da yaralananın bulunmadığı öğrenildi.

Patlamalardan sonra polis ekipleri geniş çapta soruşturma başlattı. Tramvay yolunu ve birçok sokağı trafiğe kapatan olay yeri inceleme ve bomba imha ekipleri çevrede delil topladı.

İlk patlamanın ardından korkuyla dışarıya çıktığını belirten Metin Çabuk isimli görgü tanığı, "Biz ne olup bittiğini anlamaya çalışırken ikinci patlama meydana geldi. Yüksek ses nedeniyle çevrede kısa süreli panik oldu. Ancak olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Bize patlamaların nedeninin ses bombası olduğu söylendi." dedi.

Patlamalar nedeniyle vatandaşlar yaşananlara tepki gösterdi. Ülkede kaos oluşturmak için çevreye bomba konduğunu dile getiren görgü tanıkları, hainlerin özellikle turistlerin yoğun olarak bulunduğu Sultanahmet'i bilerek seçtiğini ve saldırganların Türkiye'yi zor durumda bırakmaya çalıştığına dikkat çekti.

(CİHAN)



Bu haber 779 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,929 µs