flaş gelişme | " /> flaş gelişme | "/>

En Sıcak Konular

Kafes Eylem Planı'nda flaş gelişme

16 Nisan 2010 21:02 tsi
Kafes Eylem Planı'nda flaş gelişme 
Kafes Eylem Planı incelenmek üzere TÜBİTAK'a gönderiliyor....

Poyrazköy davasında tutuklu sanıklardan emekli Astsubay Ergin Geldikaya savunmasını tamamladı.

Geldikaya'nın savunmasını bitirmesiyle tutuklu sanıkların savunmaları tamamlanmış oldu. Duruşmada savcı, Poyrazköy kazılarında alınan toprak numunelerinde kimyasal ve jeolojik incelemesinin yapılıp yapılmadığının emniyete sorulmasını istedi. Savcı ayrıca Levent Bektaş'ta ele geçen CD ve DVD'de sonradan değiştirme yapılıp yapılmadığının tespiti için TÜBİTAK'a gönderilmesini talep etti. Mahkeme de verilen aradan sonra talebi kabul etti.
 
Emekli Astsubay SAT komandosu Ergin Geldikaya, savunmasında SAT komandosunun özelliklerini anlattı. Mahkeme başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu, Geldikaya'ya evinde bulunan mühimmatın kendisine ait olup olmadığını sordu. Bunun üzerine Geldikaya, "Evet hepsi bana ait. Benim için normal bir şey bunlar. Buradaki sanıkların içindeki en eski SAT'çı benim." dedi.

Evinde bulunan mühimmatları anı olsun diye topladığını ifade eden Geldikkaya, "9 ayrı ülkeden topladığım malzemeler bunlar. Silahları seviyorum ben. Bunları alırken hiçbir komutanıma sormadım. El koydum bunlara. O mermiler de benimdi. Ben bir antrenmanda bin 500 mermi atıyorum. Evdeki mermiler normal." diye konuştu.

Evinde bulunan el bombasının da kendisine ait olduğunu belirten Geldikaya, "Saldırı tipi el bombası da benim. İspanya'da bir ABD askerinden aldım. 'Dünyayı biz yönetiriz' diyen bir ABD askerinin üzerinden alıp kendi üzerime taktım. 'Sen önce kendi üzerindeki bombaya sahip ol' diye aldım. Kendimi de buradan ihbar ediyorum. O bombayı kaçak yolla Türkiye'ye soktum." şeklinde konuştu.

Geldikaya'nın savunmasının ardından sanık avukatları taleplerde bulundu. Bazı tutuksuz sanıkların avukatı Şeref Dede, müvekkilleri hakkındaki adli kontrol uygulamasının kaldırılmasını talep etti. Dede, "Adli kontrol askeri kontrolden daha mı kuvvetli? Kıdemli albay buraya gelmek için birliğinden izin kağıdı alıyor. Bu insanlar füze yüklü gemileri komuta ediyor. Adli kontrol uygulaması olabilir mi?" dedi. Tutuksuz sanık Halil Cura'nın avukatı da adli kontrol uygulamasının kaldırılmasını talep etti. Diğer avukatlar da tahliye taleplerinde bulundu.

Avukatların taleplerinin ardından başkan Yılmazabdurrahmanoğlu, savcı Saraç'a söz verdi. Savcı Nuri Ahmet Saraç, 21-24 Nisan 2009 tarihlerinde Poyrazköy Keçilik mevkiinde yapılan kazılarda alınan 4 ayrı toprak numunesinde kimyasal ve jeolojik rapor için çalışma yapılıp yapılmadığının tespiti için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazılmasını talep etti. Savcı Saraç, Levent Bektaş'tan ele geçirilen 1 nolu CD ile Kafes Eylem Planı'nın da içerisinde yer aldığı iddia edilen 3 nolu DVD'nin içindeki belgelerin oluşturulma tarihi ve sonradan değişiklik yapılıp yapılmadığının tespiti için TÜBİTAK'a gönderilmesini istedi. Sanıkların savunmalarına diyeceği bir şey olmadığını belirten Saraç, adli kontrol uygulamasının kaldırılması ve tahliye taleplerinin reddedilmesini istedi. Duruşmaya yarım saat ara verildi.

cihan



Bu haber 847 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,141 µs