En Sıcak Konular

Numan Kurtulmuş Köşk'e çıktı

16 Nisan 2010 19:09 tsi
Cumhurbaşkanı Adullah Gül tarafından Köşk'te kabul edilen Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin önümüzdeki dönemde öncelikli konusunun yepyeni bir anayasa olacağını açıkladı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''2010 sürecinde topyekun Anayasa değişikliği yapma imkanı kalmamış gözüküyor. Türkiye, önümüzdeki birkaç yıl içinde Anayasa'yı topyekun değiştirme durumunda kalacaktır'' dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kurtulmuş'u Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Kurtulmuş, yaklaşık yarım saat süren görüşmeden sonra Çankaya Köşkü'nden ayrılırkena gazetecilere yaptığı açıklamada, Saadet Partisi olarak Anayasa değişikliği konusunda hazırladıkları dosyayı iletmek ve topyekun bir Anayasa değişikliği yapılamaması halinde Anayasa'da yapılması gereken temel değişikliklerle ilgili görüşlerini arz etmek üzere geldiklerini söyledi. Kurtulmuş, görüşmede ayrıca Anayasa değişikliği sürecinde duydukları endişeleri ilettiklerini belirtti.

Anayasaların toplum sözleşmeleri olduğunu, konsensüsle toplumun bütün kesimlerinin dahil edilmesi gerektiğine işaret eden Kurtulmuş, bu süreçte kimsenin kapıyı kapatmaması ve dayatmada bulunmaması gerektiğini vurguladı.

''2010 sürecinde topyekun Anayasa değişikliği yapma imkanı kalmamış gözüküyor. Türkiye, önümüzdeki birkaç yıl içinde Anayasa'yı topyekun değiştirme durumunda kalacaktır'' diyen Kurtulmuş, şunları kaydetti:

''Bütün siyasi partilerden beklediğimiz, gerilimin, çatışmanın, ortaya konulmaması, bu iş referanduma gidecekse asla siyasi parti kampanyasına dönüştürülmemesidir. Kamplaşma olursa toplumun bir kesiminin kabul etmediği, hem de önemli bir kesiminin kabul etmediği bir Anayasa değişikliği ortaya çıkacaktır. Dolayısıyla bütün bunların ortadan kaldırılabilmesi için süreçte, özellikle eğer kabul edilmezse ondan sonraki referandum sürecinde çok sağlıklı bir işleyişin sağlanması gerekiyor. Biz, bunun için de daha önce Hükümete de teklif ettiğimiz dosyada yer alan görüşleri Sayın Cumhurbaşkanı ile paylaştık.''

Konuşmasının ardından bir gazetecinin görüşmede Cumhurbaşkanı Gül'ün konuyla ilgili neler söylediğini sorması üzerine de Kurtulmuş, ''Onu söylemek bana düşmez. Sayın Cumhurbaşkanı da süreçle ilgili görüşlerini bizimle paylaştı'' diye konuştu.

aa



Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,887 µs