En Sıcak Konular

Harp okulu kapılarını basına açtı

16 Nisan 2010 16:51 tsi
Harp okulu kapılarını basına açtı Tümgeneral Hüsnüoğlu, Genelkurmay Başkanlığının Kara Harp Okuluna düzenlediği basın turunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kara Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Kenan Hüsnüoğlu, kanunda ve yönetmelikte belirlenen hükümler dışında Harbiyelilerle ilgili olarak herhangi bir şekilde farklı yöntemler takip edilmek suretiyle okuldan uzaklaştırma yönteminin izlenmediğini bildirdi.

Resim galerisi için lütfen buraya tıklayınız

Türkiye ile Yunanistan arasındaki askeri ilişkilerin geliştirilmesine yönelik girişimlere işaret eden Tümgeneral Hüsnüoğlu, ancak bu konuda kendisini cevap makamı olarak görmediğini söyledi.
Kara Harp Okulunda kaç öğrencinin bulunduğunun sorulması üzerine Tümgeneral Hüsnüoğlu, okulda 2 bin 700 Harbiyeli öğrencinin eğitim gördüğünü bildirdi.

Okulun aynı zamanda sözleşmeli subay adaylarının eğitimlerinin belli bir bölümünü de üstlendiğini belirten Tümgeneral Hüsnüoğlu, şu anda da sözleşmeli subay adaylarının İzmir Menteş'te temel askeri eğitim aldığını ve Haziran içinde dershane ortamında eğitim alacaklarını kaydetti.

Sözleşmeli subay adaylarının sayısının 400 civarında olduğunu ifade eden Tümgeneral Hüsnüoğlu, okulda 104 misafir askeri personel bulunduğunu, bunlar arasındaki tek kız öğrencinin KKTC'den olduğunu söyledi.

Kara Harp Okulunda Harbiyeli 89 kız öğrencinin eğitim gördüğünü bildiren Tümgeneral Hüsnüoğlu, ''Bu öğrencilerimiz, iftiharla ifade etmek gerekirse çok başarılıdır'' dedi.

FARKLI BİR OKULDAN UZAKLAŞTIRMA YÖNTEMİ YOK
Bir gazetecinin Kara Harp Okulunda bazı öğrencilerin uzaklaştırıldığı yönündeki haberleri hatırlatması üzerine Tümgeneral Hüsnüoğlu, Kara Harp Okulundan öğrencilerin uzaklaştırılmasının ve öğrenci olmak koşullarını kaybetme hususunun 2000 yılında yayınlanmış olan 4566 sayılı Kanun'un 38. maddesinde belirtilen hususlar ve 2001 tarihli yönetmeliğin 44. maddesinde yer alan, giriş koşullarını açıklayan hükümler çerçevesinde gerçekleştirilmekte olduğunu kaydetti.

Tümgeneral Hüsnüoğlu, ''Kanunda ve yönetmelikte belirlenen hükümler dışında Harbiyelilerle ilgili olarak herhangi bir şekilde farklı yöntemler takip edilmek suretiyle okuldan uzaklaştırma yöntemi izlenmemektedir. Dolayısıyla okuldan ayrılan öğrencilerimiz kanun ve yönetmelikte belirtilen hükümler çerçevesinde askeri öğrenci olma koşullarını kaybetmelerinden ötürü okuldan ilişikleri kesilmektedir. Bunun dışında idarenin herhangi bir tasarrufu mümkün değildir'' diye konuştu.

Kara Harp Okulunda seçmeli ders olarak Ermenice'nin ne zamandan itibaren okutulmaya başlandığı, okutmanın Ermeni olup olmadığı ve kaç öğrencinin Ermenice öğrendiğinin sorulması üzerine Tümgeneral Hüsnüoğlu, ikinci dilde eğitim verilirken ilk önce öğrencinin İngilizce'yi belirli bir düzeyde bilmesi zorunluluğunun gözetildiğine dikkati çekti.

120 ÖĞRENCİ ERMENİCE EĞİTİMİ ALDI
Okulda yabancı bir okutman bulunmadığını, üniversitelerde Ermenice üzerine eğitim almış öğretim üyeleri tarafından ders verildiğini ifade eden Tümgeneral Hüsnüoğlu, Ermenice eğitimine 2000 yılında başlandığını söyledi.

Şu ana kadar 120 öğrencinin Ermenice eğitimi aldığını, halen dört öğrencinin öğrenim gördüğünü belirten Tümgeneral Hüsnüoğlu, okulda komşu ülkeler ve dünyada yaygın olan bazı dillerde toplam 12 ayrı dilin öğretildiğini bildirdi.

Kara Harp Okulunda bazı kitapların okunmasının yasaklandığı yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine, Tümgeneral Hüsnüoğlu, haberin gerçekleri yansıtmadığını söyledi.

A.A.



Bu haber 5,438 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,282 µs