En Sıcak Konular

Bombacıya 24 yıl hapis cezası

16 Nisan 2010 16:43 tsi
Mecidiyeköy'de bomba dolu çantayla yakalanan Bülent Öztürk'e 24 yıl hapis cezası verildi.

Mahkeme heyeti Öztürk'ün de aralarında bulunduğu 3 sanığa toplam 49 yıl hapis cezası verdi.
Yazı Boyutu 10 12 14 16
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Şehabettin Demir ve Bülent Öztürk katıldı. Duruşmada tahliyesini isteyen ve son sözü sorulan Bülent Öztürk, "Mahkemeden herhangi bir şey beklemiyorum." dedi. Şehabettin Demir ise, mağduriyetinin giderilmesini ve tahliyesini istedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, polisin çalışmaları sonucu Bülent Öztürk'ün PKK Kongra Gel terör örgütünün üyesi olan Hayri kod adlı Şehabettin Demir ile irtibatlı olarak Kuzey Irak'tan İstanbul'a geldiği istihbaratının alındığını belirtti. Bunun üzerine Bülent Öztürk'ün sırt çantasında bomba ve malzemeler ile birlikte yakalandığı belirtilen kararda, "Sanık Bülent Öztürk terör örgütünün kampında bomba eğitimi aldıktan sonra bombalı eylem yapmak amacıyla İstanbul'a gelmiştir." denildi.

Öztürk'ün Şehabettin Demir'in evinde saklandığının ifade edildiği kararda, Öztürk'ün daha sonra sanıklar Zerrin Avcı ve Mehmet Şirin Avcı'nın evinde kaldığı ifade edildi. Terör örgütü üyelerinin emin olmadıkları birini evinde saklanmayacaklarının vurgulandığı kararda, "PKK terör örgütü üyesi Bülent Öztürk bombayı bir yere yerleştirmemiş olup patlatmamış ancak patlatmak için Mecidiyeköy'e gelmiş, yer ararken yakalanmıştır. Bombayı patlatmaya teşebbüs etmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Mahkeme bomba yüklü çantayla yakalanan sanık Bülent Öztürk'ün 'terör örgütü üyesi olmak ve patlatıcı madde bulundurmak' suçlarından 24 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Tutuklu sanık Şehabettin Demir de 'terör örgütü üyesi olmak ve patlatıcı madde bulundurmak' suçlarından 15 yıl hapisle cezalandırıldı. Mahkeme, tutuksuz sanık Zerrin Avcı'yı ise 'terör örgütü üyesi olmak ve patlayıcı madde bulundurmak' suçlarından 10 yıl hapis cezasına çarptırdı. Yakalanamayan sanık Mehmet Şirin Avcı'nın dosyası ise ayrıldı. (CİHAN)



Bu haber 521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,386 µs