En Sıcak Konular

CHP'li Tekin'in özlemine bakın!

16 Nisan 2010 15:12 tsi
Swiss Otel'de düzenlenen İstanbul'daki CHP'li belediye başkanları toplantısında 29 Mart yerel seçimlerinin ardından geçen bir yılın değerlendirmesi yapıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, İstanbul'un beton yığını haline geldiğini söyledi. Kadir Topbaş yönetimini eleştiren Tekin, "İstanbul'da keşke o çöplü, çamurlu dönem olsaydı da, bu rezillikleri yaşamamış olsaydık." dedi.

Toplantıya; CHP Genel Başkan Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil, CHP milletvekilleri Nur Serter, Bayram Meral, CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ve CHP'nin İstanbul'da görev yapan 12 ilçe belediye başkanı katıldı. Toplantıda CHP'li belediyelerin son bir yıl içinde neler yaptığını anlatan bir sinevizyon gösterisi izletildi.

Toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil, çağdaş belediyecilik konusuna vurgu yaptı. Tamaylıgil, yerel yönetimin başarısında halk ile iletişimin önemine değindi.

Tamaylıgil'in konuşmasının ardından gazeteciler ilçe belediye başkanlarına geçen bir yıl hakkında belirli sorular yöneltti. Toplantıda bir gazeteci, Başbakan Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın konuşmalarında sürekli vurguladığı İstanbul'da geçmiş yıllarda yaşanan çöp sorunu ve hava kirliliği konusunu hatırlattı. Soruya CHP'li Tekin cevap verdi. İstanbul'un günümüzde geldiği noktayı eleştiren Tekin, "16 yıl siz bu kenti yöneteceksiniz. Çaresiz kalacak, hiçbir şeyi çözemeyeceksiniz. Hesap veremeyeceksiniz. 16 yıl önceki insanlardan hesap soracaksınız. Bu acizlik ifadesidir. Keşke o çöplü, çamurlu dönem olsaydı da, bu rezillikleri yaşamamış olsaydık. Bakın şuraya, beton yığınları arasından geçemiyoruz. Arkasında merkezi iktidar olan belediye başkanı, 'ben depremi çözemiyorum' diyebilir mi? 3.köprü tartışması var, TOKİ tarafından araziler satılıyor, Topbaş'ın haberi yok. 20 milyonluk kentin bir tane meydanı olmaz mı? Siz bir park ya da bir meydan gösterin.Neresini anlatalım İstanbul'un." ifadelerini kullandı.

Gürsel Tekin, Kadir Topbaş'ı ve Aziz Babuşçu'yu kamuoyu önünde hesap vermeye davet etti. Tekin, "Topbaş veya AKP'nin il başkanı, ben belediye başkanlarımı alırım, onlarda belediye başkanlarını alır, kamuoyu önüne çıkar, halka hesap veririz. Kapı arkalarında 'o öyle, bu böyle oldu' diyorsunuz; ama yüzümüze gelince bir şey yok. Topbaş bana TOKİ'yi şikayet edeceğine, git Başbakan'a anlat bana niye anlatıyorsun?" diye konuştu.

MUSATAFA DEĞİRMENCİ'NİN GİYİM TARZI TOPLANTIYA DAMGASINI VURDU

Bu arada, Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, belediye başkanları toplantısına farklı bir giyim tarzı ile katıldı. Diğer belediye başkanları ve milletvekilleri takım elbise ile toplantıya iştirak ederken, Değirmenci, spor giyimi ile dikkatleri üzerinde topladı. Bir gazetecinin, "Neden böyle giyindiniz?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Bizim şekilsel bir anlamımız yok. Bizim düşüncelerimizi realite etme sorunlarımız var. AK Parti basını etkilemek için bir tünelde toplantı yapabilir; ama biz bunların hepsini duygularımızı, çalışmalarımızı ve özeleştirimizi hem basının hem de halkın huzurunda net bir şekilde yaparız. Siz benim kıyafetime takılıp kalmayın, düşüncelerim kıyafetimden çok daha önemli"

(CİHAN)



Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,857 µs