En Sıcak Konular

TOBB'un Erdoğan'a ret gerekçesi

16 Nisan 2010 12:40 tsi
TOBB'un Erdoğan'a ret gerekçesi Başbakan Erdoğan'ın 'emek sömürüsü' yapılıyor sözlerine patronlardan dün cevap gelmişti. İşsizlik konusunda TOBB üyelerine istihdam önerisine toplantıdan ret çıktı. Hisacıklıoğlu kararın gerekçesini açıkladı.

Hisarcıklıoğlu dünkü toplantıya ilişkin açıklamasında şunları söyledi:

Türkiye  Odalar Borsalar Birliği'nin yakından takip eden arkadaşlar biliyorlar ki TOBB bir yapıdır bir örfi vardır. Dünkü yapılan açıklama ortak bir açıklamadır. Basına kapalı kısımdaki söylenenlerin basına aktarılmasının yarısı doğru yarısı yanlıştır. Hepimiz bir sorunun çözümünden tarafız. İşsizliğe çözüm için tüm taraflar uzlaşmaya hazır. Üzerimize düşeni Başbakan'la görüşmeye hazırız. Gelecekte işiszlik sürecek. kısa uzun vadede ve gelecekte ne yapabilriiz. Toplantıdan çıkarılacak sonuç sonuç bildirgesidir. Herkesin de isteğini düşünme hakkı vardır.

Başbakan'ın önerisine TOBB 'hayır' dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'emek sömürüsü' yapılıyor sözlerine patronlardan cevap geldi. Başkentte toplanan 365 oda ve borsa başkanı 1 milyon 300 bin TOBB üyesi bir işçi alsın?" önerisine olumsuz cevap verdi.

Başkentte toplanan 365 oda ve borsa başkanı, "Bu camianın mensupları, hiçbir zaman ezen olmamış, ezilenin yanında olmuştur" açıklamasını yaptı.

Patronlar Başbakan'ın işsizliğin çözümü için "1 milyon 300 bin TOBB üyesi bir işçi alsın?" önerisine de olumsuz cevap verdi.

3,5 saat süren toplantının basına kapalı bölümünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, katılımcılara "Başbakan'ın teklifine destek veriyor musunuz, her üyemiz bir işçi alsın mı?" sorusu yönelterek oylama yaptı.

Toplam 550 üye elektronik ortamda oy kullanırken yüzde 94'ü (517 kişi) yeni işçi alma teklifine destek vermedi. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Galip Ensarioğlu, sanayicinin bu yükü taşımasının mümkün olmadığını kaydetti.

Özel sektörün hatır için yeni eleman alamayacağını vurgulayan Ensarioğlu, "Devlet elinden Tekel'i Et Balık'ı çıkarmaya çalışıyor. İşçi sayısı azalıyor. Sanayici ne yapsın?" sorusunu yöneltti. Öte yandan basına kapalı bölümüne CHP lideri Deniz Baykal ve Ahmet Türk damgasını vurdu.

Baykal'ın 15 yıl sonra Van'a geldiğini ifade eden bir oda başkanı yapılan açıklamaların şehrin turizmini baltaladığını söyledi. Aynı oda başkanının Türk'e yapılan saldırıyı kınamasının ardından bazı oda başkanları "Bölücülük yapıyorsunuz?" sözleriyle tepki gösterdi.

Yaşanan gerginliğin ardından Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğulu başkanlar arasında gerginlik yaşandı. TOBB Başkanı araya girerek tartışmaların büyümesini önledi. Ancak bazı işadamlarının kürsüye kadar yürüdüğü öğrenildi.

Toplantının ardından TOBB Genel Kurul Başkanı Nafi Güral, basın toplantısıyla sonuç bildirgesini okudu. İşsizliğin gerilemeye başladığının dile getirildiği açıklamada, "Özel sektörümüz, istihdam kaybını telafi etti, etmeye de devam edecek.

Peki, bu haksız ithamlar niye? Biz; haysiyetimiz, onurumuz için çalışarak, ülkeye hizmet ediyoruz. İşçi ile işvereni karşı karşıya getirerek, iş barışını bozacak söylemlerden de, özellikle kaçınılmasını bekliyoruz.

Tekstil ve konfeksiyon gibi, istihdamın, ihracatın yıldızı sektörümüzün de, yıpratılmamasını ve desteklenmesini istiyoruz." denildi. Açıklamada işsizliğin görüşüleceği bir toplantıda Başbakan Erdoğan'ı da aralarında görmek istedikleriifade edildi.

Haber7



Bu haber 527 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,511 µs