En Sıcak Konular

İzmir'de emniyet amiri ile 2 polis gözaltında

15 Nisan 2010 21:38 tsi
İzmir merkezli 10 ilde gerçekleştirilen, aralarında Kayserili iş adamı A.M. ve Alsancak Diş Hastanesi Başhekimi AŞ'nin de bulunduğu 13 kişinin tutuklandığı operasyonun devamında 11 kişi daha gözaltına alındı.Aralarında emniyet amiri B.K., iki polis memur

Özel yetkili cumhuriyet savcısının yürüttüğü soruşturma sonunda, geçen ay 10 ilde, 40 ayrı adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda, aralarında Ergenekon adıyla bilinen davanın sanığı İbrahim Şahin'le bağlantılı olduğu ileri sürülen Kayserili iş adamı A.M., Alsancak Diş Hastanesi Başhekimi AŞ, Alsancak Diş Hastanesi Müdürü C.Ü., Ege Üniversitesi Hastanesi Müdürü N.K., Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından emekli albay Levent Göktaş'ın sahibi olduğu güvenlik firmasının ortaklarından emekli astsubay İ.G., Genel Müdürü U.S., dershane müdürü L.K., emekli binbaşı N.Ö., Kayseri'de görevli astsubay M.Y., Sivas İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli astsubay İ.G.'nin de bulunduğu 32 kişi gözaltına alınmıştı.

Zanlıların ev ve iş yerlerindeki aramalarda 2 el bombası, 3 tabanca, Kalaşnikof marka tüfeğe ait parçalar, çok sayıda fişek, üzerinde kamera bulunan saat ve anahtarlık, 7'si dizüstü 13 bilgisayar, hançer, tüfek dürbünü, telsiz ele geçirildi.

İhaleye fesat karıştırma, yaralama, şantaj ve baskı gibi çok sayıda suça karıştıkları belirlenen çete elemanlarının, borçlu iş adamlarının yerlerini telefon sinyal bilgilerinden tespit ettikten sonra, ailesinin evine gidip tabancayla tehdit ettikleri, bir iş adamının boşanmak üzere olduğu eşini takip ettiği, arkadaşıyla birlikte fotoğraflarını çektikleri, tehdit ettikleri, iş adamının da bu fotoğrafları çocuklarının velayetini almak, tazminat ve nafaka ödememek için tehdit amaçlı kullandığı öğrenildi. Ege Üniversitesi ve Alsancak Diş Hastanesi'ndeki ihaleleri kendi doğrultularındaki firmaların almasını, bunun gerçekleşmemesi durumunda ise ihalenin iptal edilmesini sağladıkları ortaya çıkmıştı. Polisteki sorgularının tamamlanmasının ardından 14'ü daha önce serbest bırakılan zanlılardan 18'i, adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan iş adamı A.M., Alsancak Diş Hastanesi Başhekimi AŞ, Alsancak Diş Hastanesi Müdürü C.Ü., Ege Üniversitesi Hastanesi Müdürü N.K.'nin de aralarında bulunduğu 13 kişi tutuklandı.

Soruşturmayı derinleştiren polis, çıkar amaçlı bu suç örgütüyle bağlantılı kişilere yönelik yeni bir operasyon yaptı. Bugün düzenlenen operasyonda aralarında İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Emniyet Amiri B.K., iki polis memuru, şirket sahibi ve yetkililerinin de bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı. Zanlılar, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

(CİHAN)



Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,831 µs