En Sıcak Konular

Erdoğan'ın programına anayasa rötuşu

15 Nisan 2010 15:36 tsi
Başbakan Erdoğan'ın, pazartesi günü TBMM Genel Kurulu'nda başlayacak anayasa değişikliği görüşmelerine katılması için programlarında düzenlemeye gidildi.

Erdoğan'ın İtalya ziyareti iki günden bir güne indirilirken, pazartesi günü yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısı ise pazar gününe alındı.

Başbakan Erdoğan, hafta sonunda İstanbul'da demokratik açılım çalışmaları kapsamında yazarlarla bir araya gelecek. Erdoğan, İstanbul'dan Antalya'ya geçecek olan Erdoğan, yeni terminal binasının açılışını yaptıktan sonra Ankara'ya dönecek.

Erdoğan, Pazar günü ise en son 31 Mart'ta toplanan Bakanlar Kurulu'na başkanlık edecek. Bakanlar Kurulu, Erdoğan'ın 5 Nisan Pazartesi günü Bosna Hersek'te, 12 Nisan Pazartesi günü ise ABD'de bulunduğu için toplanamamıştı. Saat 17.00'de, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın oğlunun düğününden sonra yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında, gündemdeki konuların değerlendirilmesi bekleniyor.

İTALYA GEZİSİ KISALDI

Başbakan Erdoğan, pazartesi günü AK Parti Grup Toplantısı sonrasında anayasa değişikliği görüşmelerine katılacak. Erdoğan, daha önce iki gün önce planlanan İtalya Zirvesi'ni bir güne indirdi ve programa katılacak bakan sayısının da Meclis'teki görüşmelerin durumuna göre belirlenmesi kararlaştırıldı.

Erdoğan'ın, 22 Nisan Perşembe günü beraberinde bazı bakanlarla Anayasa Mahkemesi'nin kuruluş yıl dönümü törenine katılacağı ifade edildi.

YUNANİSTAN ZİYARETİNİN TARİHİ NETLEŞMEDİ

Başbakan Erdoğan'ın Mayıs ayı içinde gerçekleştirmesi beklenen Yunanistan gezisinin 'en kapsamlı gezilerden biri olacağı' ve iki ülke arasında çok sayıda anlaşmanın imzalanacağı da belirtildi. Erdoğan'ın gezisi öncesinde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın Yunanistan'ı ziyareti etmesi planlandığı ifade edildi.

LULA DÜZELTMESİ

Öte yandan ABD Başkanı Barack Obama'nın ev sahipliğini yaptığı ve 47 ülkenin katıldığı Nükleer Güvenlik Zirvesi'nde, Erdoğan-Obama ve Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva'nın "Üçlü zirve" yaptıkları yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi. Erdoğan ve Obama'nın görüşme yaptıktan sonra çıkışta Lula ile karşılaştıkları, üç liderin ayak üstü kısa bir sohbet yaptığı ifade edildi.

CİHAN



Bu haber 742 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,594 µs