En Sıcak Konular

Kafes eylem planının korkunç detayları

15 Nisan 2010 14:28 tsi
Kafes eylem planının korkunç detayları Azınlıklara ve öğrencilere yönelik "Kafes Eylem Planı" iddianamesine ilişkin ek klasörler avukatlara dağıtıldı.

Davanın 6 ek klasöründe yüzlerce belge ve doküman bulunuyor. Ek klasörlerde örgütün bomba koyduğu Rahmi Koç Müzesi'ndeki denizaltının içine ait fotoğraflara da yer veriliyor. Müzeyi gezmek için gelen 300 öğrenciye yönelik planlanan eylemde patlayıcıların, denizaltının en hassas yeri olan iskandil cihazı (derinlik ölçme) adı verilen bölgeye konulduğu görülüyor. İddianamede, emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç ve İzmir Foça Çıkarma Gemileri Komutanı Tuğamiral Mehmet Fatih İlğar'la birlikte 3'ü tutuklu 33 sanık yer alıyor.

Hazırlık safhasıyla ilgili detaylar için lütfen buraya tıklayınız

Patlayıcılar denizaltıdaki iskandil cihazının içine konulmuş

Cuntanın en kanlı eylemlerinden biri Rahmi Koç Müzesi'nde patlatılması planlanan bombaydı. Öğrencilerin en yoğun olarak geldiği saatte gerçekleşcek patlama ile kaos oluşturulması planlanıyordu. İddianame eklerinde denizaltının içinden fotoğraflara yer verildi. Buna göre patlayıcılar, denizaltının iskandil cihazı (derinlik ölçme cihazı) adı verilen bölgeye konulmuş. Bu fotoğraflar, bomba konulacak yerin bilinçli bir şekilde seçildiğini gösteriyor.

Albay, avukat cübbesiyle mitinge gitmiş 

Rahmi Koç Müzesi'nde sergilenen Uluçali Reis denizaltısında müze çalışanı emekli Deniz Astsubay Hasan Oğuz İşyenel tarafından 14 Kasım 2008'de Amerikan menşeli patlayıcı ve TNT kalıbı bulunmuştu. Bombanın fark edilmesinin ardından Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Ali Feyyaz Öğütçü'ye haber verilmiş, Öğütçü aynı gün bir SAS timini görevlendirmişti. Tim bombayı Beykoz SAS Grup Komutanlığı'na götürmüştü. Bomba 17 Kasım 2008'de Kıdemli Üsteğmen Erhan Atasoy tarafından eğitim sahasında imha edildi.

İddianamede, sanık Levent Bektaş'ta bulunan "Notlar.txt" adlı dosyada "C.H. ile görüşme" başlığıyla tutulan notlarda Koç Müzesi'ne ilişkin şu bilgiler yer alıyordu: "Koç Müzesi'yle ilgili malzemeler yerine konulmak üzere operatöre ulaştırıldı. Müzenin ziyaretçilerini artıralım. Okullarda tanıtım, reklam ve organizasyon faaliyetleri yapılarak ziyaretçi yoğunluğunun en fazla olduğu zamanın belirlenmesi C. Bey söyleyecek. Öğrenciler projenin en önemli parçası. Operasyonun tarihini teyit edelim. C.G.'ye sadece E.U. üzerinden ulaşılacak. Başka kanal kullanmıyoruz. Aynı zamanda bilişim projelerinde de ortak çalışacaklar." Yine Kafes Planı'yla birlikte yakalanan yedi sayfalık bir notta "Koç Müzesi'nde ziyaretçi patlaması olmalı. Sıkıntı çıkmasın. Bşk. takip ediyor." deniliyor.

'Diyarbakır'ın ardından müzeyi hedef aldılar'

Müze katliamıyla ilgili Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'e gönderilenihbar mektubunda çarpıcı iddialar yer alıyor. Mektupta, denizaltına yerleştirilen bombaların öğrencilerin yoğun olduğu bir ziyaret saatinde patlatılmak istendiği ancak müze görevlileri tarafından fark edilmesiyle planın bozulduğu belirtiliyor. Denizaltıda bulunan TNT kalıplarının müzeden alınıp, SAS eğitim alanında hiçbir adli işlem yapılmadan imha edildiği dile getiriliyor. Ali Aşkın imzalı ihbar mektubu özetle şöyle: Hain ellerin ülkemizi karıştırmak istediği, son zamanlarda açığa çıkan bazı olaylarla daha iyi anlaşılmaktadır. 2008 yılının Ocak ayında Diyarbakır'da bir dershane önünde bomba patlatılmış ve birçok masum insan katledilmişti. Aynı şekilde İzmir'de benzer bir eylem ile polis ve askerlerin servis güzergâhında acı olayları hep beraber yaşamıştık.

Hain eller Diyarbakır ve İzmir'de gerçekleştirmek istedikleri amaçlarına ulaşmak için bu sefer Koç Müzesi'ni seçtiler. Öğrencilerin yoğun olduğu bir ziyaret saatinde Koç Müzesi'nde bombalı bir eylem planlanmış ve harekete geçmişlerdi ki, bombanın müze çalışanı tarafından fark edilmesiyle bu planları bozuldu. 16 Kasım Pazar günü Koç Müzesi'ndeki denizaltıda patlamaya hazır TNT kalıplarının fark edilmesi üzerine hemen müdahale ediliyor. Büyük bir faciadan dönülüyor. Ancak bundan sonra bu faciaya sebep olacak hainlerin bulunmasına yardım edecek delillerin karartılması için olağanüstü bir gayret gösteriliyor.

Koramiral A. Feyyaz Ögütçü'nün emriyle Kd. Alb. M. Orhan Yücel, Bnb. Bülent Başarkanoğlu nezaretinde 4 kişilik bir ekiple poşet içindeki bomba düzeneğini Koç Müzesi'nden aldırtmıştır. SAS eğitim alanında, hiçbir adli işlem yapılmadan, düzenek imha edilmiştir. Kd. Alb. M. Orhan Yücel'in "Yakında darbe olabilir, çok büyük olaylar yaşanacak." şeklinde bütün birliğe yaptığı konuşma hâlâ hafızamda yankılanmaktadır.

Zaman



Bu haber 1,092 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,451 µs