En Sıcak Konular

Sözleşmeli personele yeni hak

15 Nisan 2010 13:12 tsi
Türkiye genelinde yıl sonuna kadar bütün illerde aile hekimliğine geçmeyi planlayan Sağlık Bakanlığı, sözleşmeli personele de aile hekimliğine geçiş hakkı getirdi.

Bakanlık ile yetkili sendika Sağlık-Sen'in Kurum İdari Kurul toplantısında karar altına alınan sözleşmeli personelin aile hekimliği uygulamasına geçiş hakkı konusunda Bakanlık duyurusu yayınlandı.

Bakanlık, Aile Hekimliğine Geçişte Muvafakat İşlemleri Hakkında yayınladığı duyuruda, sözleşmeli personelin talebi ve kurumunun muvafakatiyle pozisyonunun vize edildiği ilçe sınırları içindeki aile sağlığı merkezlerinde çalışabileceği belirtildi.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, sözleşmeli personelin, aile hekimliği merkezlerinde çalışabilmesini kadrolu-sözleşmeli ayrımını ortadan kaldırmaya dönük önemli bir önemli bir gelişme olarak değerlendirdi.

Sağlık Bakanlığı ile gerçekleştirdikleri ilk Kurum İdari Kurul toplantısında mutabakata alınan konuların sırasıyla çözüme kavuştuğuna dikkat çeken Kaçar, "Geçmişte bu kararlar kağıt üzerinde kalıyordu. Yetki dönemimizle birlikte KİK toplantılarının çehresi değişmiştir. Kurum İdari Kurul toplantıları, Sendikamızın çözüm odaklı hizmet sendikacılığı anlayışı ile yakın gelecekte, işyerlerimizdeki çalışma barışını tesis etme ve verimliliği artırma konusunda çok önemli ve vazgeçilmez bir yeri olacaktır." dedi.

cihan



Bu haber 567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,910 µs