En Sıcak Konular

Veli Küçük'ün tetikçisi yakalandı

15 Nisan 2010 12:42 tsi
İstanbul ve Sakarya'da 8 ayrı suçtan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldıktan sonra 9 yıl cezaevinde kalıp afla serbest kalan Doğan Erşahin, dün yakalandı.

Ergenekon tutuklusu emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile bağlantısı olduğu iddia edilen ve Susurluk Komisyonu Raporu'na göre bir kişinin kafasını keserek kahvehanenin ortasındaki masaya koyduğu öne sürülen Erşahin, cezaevinden çıktıktan sonra çarptırıldığı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yüzünden aranıyordu.

Ergenekon tutuklusu emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile bağlantısı olduğu iddia edilen ve Susurluk Komisyonu Raporu'na göre bir kişinin kafasını keserek kahvehanenin ortasındaki masaya koyan Doğan Erşahin, yargılandığı cinayet davalarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Cezası mahkeme tarafından daha sonra 25 yıl hapis cezasına çevrildi. Sakarya Cezaevi'nde yatan Doğan Erşahin'in avukatları 23 Nisan 1999'a kadar işlenen suçları kapsayan ''Rahşan Affı'ndan'' faydalanarak serbest bırakılması için başvuruda bulundu. Başvuruyu inceleyen Sakarya Ağır Ceza Mahkemesi, Doğan Erşahin'in mahkum olduğu suçların Şartlı Salıverme ve Cezaların Ertelenmesi yasasına girdiğini belirleyerek tekrar indirim yaptı. Yapılan hesaplara göre 5 ay fazladan yattığı ortaya çıkan Doğan Erşahin, 9 Aralık 2009 günü serbest bırakıldı. Serbest kaldıktan sonra hakkındaki devam eden davalar nedeniyle yeniden ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Doğan Erşahin, geçen Mart ayından bu yana polis tarafından aranıyordu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, Doğan Erşahin'i yakalamak için 6 ekip görevlendirdi. Bir süredir gidebileceği yerlerde bekleyen polis Doğan Erşahin, dün sabah saatlerinde son model cipinin içinde yanındaki koruması ile birlikte yakalayarak gözaltına alındı. Doğan Erşahin'in korumalığını yapan kişinin de polis tarafından 2 ayrı dosyadan arandığı ortaya çıktı. Aranan Şahıslar Büro Amirliği'nde nezarete konan Doğan Erşahin, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi.

(CİHAN)



Bu haber 601 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,056 µs