En Sıcak Konular

Sanık Öğütçü itiraf etti: Benziyor

15 Nisan 2010 09:13 tsi
Sanık Öğütçü itiraf etti: Benziyor 
Kafes'in bir numaralı sanığı emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü, savcılıktaki ifadesinde ilginç açıklamalarda bulundu.

Planda "Danışma Kurulu Başkanı" olarak yer alan Öğütçü, Kafes'in Deniz Kuvvetleri Komutanlığı dışında oluşturulduğunu iddia ederek, "Eylem Planı üzerinde görülen 'uygundur' kelimesi benim yazıma benzemektedir. Ancak 'Kadir Paşa koor. etsin' şeklindeki yazı benim yazıma benzememektedir. Yazıların başka bir yerden alınıp Eylem Planı üzerine yapıştırıldığı kanaatindeyim." dedi. Böyle bir plandan haberi olmadığını iddia eden Öğütçü, ikinci Ergenekon davası sanığı Levent Göktaş ve avukat Serdar Öztürk'ün adını ihbar mektuplarından duyduğunu savundu. Kafes Eylem Planı'nın emekli Binbaşı Levent Bektaş tarafından hazırlandığı iddia ediliyor. Bektaş, Poyrazköy cephaneliği davasında tutuklu olarak yargılanıyor. Öğütçü, Kafes planını ilk kez 23 Mayıs 2009'da gönderilen bir ihbar e-posta ile öğrendiğini belirtiyor.

Koramiral Öğütçü, emniyet ifadesinde ise 39,5 yıllık askerlik hayatında tüm görevlerinde başarılı olduğunu belirterek, "Bu şartlar altında ben Eylem Planı'nın şüphelisi değil mağduruyum ve terfime engel olduğunu değerlendirdiğim bu planı hazırlayanlar hakkında şikâyetçiyim ve davacıyım." ifadesini kullandı. Öğütçü, şöyle devam etti: "Poyrazköy iddianamesinde ilk defa okuduğum planı, yalnız Türkiye içerisinde kaos yaratacak bir plan olmadığı gibi Türkiye'yi dış ülkeler karşısında da güç durumda bırakacak şeytanca hazırlanmış bir plan olarak değerlendiriyorum. Bu plan bence bir vatan haininin hazırlayabileceği bir plandır. Planın kim ve kimler tarafından ne maksatla hazırlandığı konusunda hiçbir bilgim yoktur."

Öğütçü'ye emniyette belgede "300950 C MART 2009" yazdığı hatırlatılarak bunun ne anlama geldiği soruldu. Öğütçü, şu karşılığı verdi: "Bu tarih ve saat grubu askerî ibaredir. Bu ibareler TSK'da mesajlar ve harekat emirlerinde kullanılır. Anılan belgenin 30 Mart 2009 tarihinde, 09.50 saatinde hazırlandığını ifade eder." 

zaman

 



Bu haber 731 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,623 µs