En Sıcak Konular

Türk'e saldırıda güvenlik zaafiyeti var

13 Nisan 2010 19:32 tsi
Türk'e saldırıda güvenlik zaafiyeti var Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Samsun'da yumruklu saldırıya uğrayan Demokratik Toplum Partisi (DTP) eski Genel Başkanı Ahmet Türk'e, tedavi gördüğü Ankara Güven Hastanesi'nde geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyaret sonrası hastane önünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Arınç, Samsun'da böyle önemli bir davanın yapılacağının bilinmesine rağmen, güvenlik zafiyeti nedeniyle Türk'ün saldırıya uğradığını söyledi.

Menfur saldırı sonrası son derece üzüldüğünü ifade eden Arınç, "Tepkilerimizi, düşüncelerimizi iletmiştik ama bizzat kendisini ziyaret etmek istedim. Türk, olayları soğukkanlılıkla karşılıyor. Türkiye'yi karıştırmak isteyen şu veya bu amaçlı insanlar bu tür saldırıları yapabilir. Bunlara karşı dirençli olmalıyız. Emniyet güçlerinin gerekli tedbirleri alması gerekiyordu. Takip ettiğimiz kadarıyla büyük bir güvenlik zaafiyeti var, yani oraya büyük bir dava nakledilmiş ve o davanın duruşması yapılacak. Herkesin ilgisini çeken bir duruşma olabilir ki karşıt grupların gelip gösteri yapma ihtimali var. Katılacak insanların siyasi kimliği de belli. Bir gün öncesinden Türk ve arkadaşlarının Samsun'a geldiği biliniyor. Bu durumda bir ilkokul talebesi bile hangi tedbirlerin alınması gerektiğini, nasıl bir eylemle karşılaşılabileceğini bilir. Anlaşılıyor ki bu güvenlik zaafiyeti sebebiyle valilik, emniyet müdür yardımcısı ve emniyet amirini ilk planda görevden almış durumda. Olay soruşturuluyor, çok yönlü olarak bizim bütün temennimiz hem bu saldırı son olsun hem de bu saldırıyı tertipleyenler cezalarını görsünler. Ben sadece Türk'e değil, onları sevenlere ve partisine geçmiş olsun diyorum. Hükümet olarak bu tür benzer olaylara imkan vermeyecek tedbirleri alacağız." dedi.

Ayrıca, Türk'e yapılan saldırı üzerine Yüksekova'da yapılan eylem üzerine de Arınç, "Olabilir, olmalıdır, bu, olaya karşı halkımız demokratik tavrını ortaya koymalıdır." diye değerlendirdi.



Bu haber 519 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,614 µs