En Sıcak Konular

Kule görevlisi: Polonya uçağı alana izinsiz inmek istedi

13 Nisan 2010 19:24 tsi
Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski ile birlikte 96 yolcunun hayatını kaybettiği feci uçak kazasında pilotun, Smolensk bölgesi askeri havaalanı kule görevlilerinin izin vermemesine rağmen alana inmeye çalıştığı iddia edildi. Kötü hava koşulları nedeni il

Komsomolskaya Pravda gazetesine açıklamada bulunan olay sırasında görevli kule görevlilerinden emekli Albay Anatoli Muravyov, uçaktaki görevlilerin yoğun sis nedeni ile başka havalimanına yönlendirme tavsiyelerini dikkate almadıklarını söyledi.

"Hava trafik kontrol grubu başkanı kötü hava koşulları nedeni ile uyardı. Ancak, pilot izin verilmemesine rağmen alana inmek istedi." ifadelerini kullanan Muravyov, "Kule sorumlusu üç kez uçuş prosedürünü hatırlatarak, başka bir havalimanına yönlendirdi. Pilot bunları dikkate almadan inmeye başladı. İniş bilgilerini de bize vermedi. Kule sadece rehberlik etmeye çalıştı. Bu sadece bir iniş prosedürü idi. Ve uçak bir anda çarptı..." ifadelerini kullandı.

Sivil pilotlara doğrudan emir verme yetkilerinin olmadığını kaydeden Muratyov, "Kule ile pilot arasında görüşmeler Rusça ve bazen de çok kötü bir İngilizce ile oluyordu. Bu da iletişimi engelledi." dedi.

Feci kazanın bir kısım faktörlerin birleşimi olduğunu kaydeden Muravyov, "Hava şartları, pilotun hatası, pilotun her şeye rağmen inmek istemesi... Bunda uçakta bulunan yüksek seviyeli insanların etkisinin yüksek olduğunu düşünüyorum... Maalesef başka bir havalimanına yönlendirilme pilot için aşağılanma olarak görüldüğünden kendisi ile birlikte bir çok insanı Cennet'e götürdü." değerlendirmesinde bulundu.

Polonya Cumhurbaşkanının daha önce istediği havalimanına indiremediği için pilotları görevinden uzaklaştırdığını kaydeden Muravyov, eski bir havacı olarak hava uçuş kurallarının asla ihlal edilmemesi gerektiğini söyledi.

Muravyov Polonya Cumhurbaşkanı'nın uçağından önce Yak-40 model bir uçağın alana başarılı bir şekilde indiğini ve Il-76 model ikinci bir uçağın da Moskova Vnukova havalimanına yönlendirildiği bilgisini verdi.

(CİHAN)



Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,539 µs