En Sıcak Konular

CHP de MHP'yi destekledi ama...

13 Nisan 2010 17:30 tsi
Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili AK Parti'nin adayı Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan oldu.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Vekili Mustafa Tuncel'in başkanlığında 3. tur için toplandı. Yapılan gizli oylamada AK Parti adayı ve Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan 13, MHP adayı Fethi Coşkuntuncel 11 ve CHP adayı Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan ise 9 oy aldı. En çok oy alan iki aday 4. tura kaldı. 45 dakikalık aradan sonra tekrar gizli oylamalara geçildi.

Bu arada CHP İl Başkanı Serdar Seyhan, meclis üyelerini toplayarak MHP adayı Fethi Coşkuntuncel'i destekleme kararı aldı. Ancak yapılan gizli oylamada MHP'nin adayı Fethi Coşkuntuncel 16 ve AK Parti'nin adayı Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan 16 oy aldı. Seçimde 1 oy boş çıkarken 1 oy da geçersiz sayıldı.

CHP'li meclis üyeleri ise grup kararına rağmen AK Parti adayı Çelikcan'a oy verdi.

Yasa gereği son turda eşitlik sağlanınca kura çekildi. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Tuncel, bir torba içerisinde iki adayın isminin yazılı olduğu zarfları çekti. Çekilen kurada Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili seçildi.

Yapılan oylama sonrası CHP adayı Yıldıray Arıkan, AK Parti adayı Mahmut Çelikcan ve MHP adayı Fethi Coşkuntuncel, birliktelik mesajı verdi.

Adana'nın yeni başkan vekili Mahmut Çelikcan ise birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek Adana'da yatırımların önünü açacaklarını söyledi. Çelikcan, belediye meclisinin idaresini ortaya koyduğunu vurgulayarak başkan vekili olarak kendisinin seçildiğini söyledi.

Çelikcan, "Meclis üyelerimiz başkan vekili olarak beni uygun gördü. Başkan vekili olarak Adana'yı meclisin taplosunu da dikkate alarak hep birlikte yöneteceğiz. Meclisteki üç grupta bir birine eşit sayıda mecliste temsili var. Bizim yönetim anlaşımız bütün grupları kapsayacak şekilde Adana için güzel projelere imza atmak. Kentimizde yatırımların önünü açacağız." dedi.

Diğer taraftan görevinden uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın görevine tekrar dönmesi durumunda, Belediye Başkanvekili olarak seçilen Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, başkanlığından istifa edeceği için görevine tekrar dönemeyecek. (CİHAN)



Bu haber 637 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,940 µs