En Sıcak Konular

Polis yakaladığı şüpheliyi başından vurdu

13 Nisan 2010 16:52 tsi
AYDIN’ın Kuşadası İlçesi’nde, bir sivil polis memuru, hakkında yakalama kararı bulunan 27 yaşındaki Umut Tamaç'ı kaçarken yakaladı. Bu sırada polisin silahından çıkan kurşunla başından vurulan Tamaç ağır yaralandı.

Olay bugün saat 14.30 sıralarında Kuşadası’nın en işlek yerlerinden biri olan 50. Yıl Caddesi’nde meydana geldi. Emniyet yetkililerinin adını açıklamadığı sivil ekipte görevli polis memuru, hakkında yakalama kararı bulunduğu belirtilen Umut Tamaç ile karşılaşınca ortalık hareketlendi.

Polisi görünce belindeki bıçağı çeken Umut Tamaç, koşarak kaçmaya başladı. Peşine takılan sivil polis bir el ateş etti. Silah sesinin ardından elindeki bıçağı attığı belirtilen Umut Tamaç'ı kısa kovalamacanın ardından polis memuru yakaladı. Polis, Umut Tamaç'ın başına silah dayayıp etkisiz hale getirirken aralarındaki itiş kakış oldu. İddiaya göre Umut Tamaç, polise “Beni öldürecek misin, vur o zaman” diye bağırdı ve arkasından silah patladı.

Umut Tamaç kanlar içinde yere yığılırken çevredeki esnaf hemen yardımına koştu. Kurşunun sağ gözünün üstünden girip çenesinin sol tarafından çıktığı görülürken yardıma gelenlen kanı durdurmak için havlu basıp ambulans bekledi. Hemen Kuşadası Devlet Hastanesi'ne götürülen Umut Tamaç, burada yapılan ilk müdühalenin ardından Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

Umut Tamaç'ın durumunun ağır olduğu belirtilirken, onu vurmakla suçlanan polis memuru arkadaşlarına “Boğuşurken oldu” dediği öne sürüldü. Bu arada bazı polislerin çevredeki esnafla görüşüp, olayı görmediklerini söylemeleri konusunda uyardığı iddia edildi. Kuşadası Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur ise gazetecilerin olayla ilgili sorularını yanıtsız bıraktı.

VALİ'DEN AÇIKLAMA

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş da yaptığı açıklamada, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü, kimliği açıklanmayan polisin gözaltında olduğunu söyledi.

Vali Coş, “Savcılıkça yakalama emri bulunan bir kişiyi polis memuru yolda almak istemiş. Kişi bıçakla mukavemet edince yaşanan arbedede polis silahını ateşlemiş. Olaya karışan polis şu an gözetim altında. Adliyeye çıkarılacak. Görgü tanıklarının ifadesine başvurulup olayın ne şekilde meydana geldiği daha da netleşecek. İddialar adli tahkikat sonucunda açıklığa kavuşacak” dedi.

BABASI KÖŞE YAZARI

Henüz hangi suçtan hakkında yakalama emri çıkarıldığı öğrenilemeyen Umut Tamaç'ın işsiz olduğu belirtildi.
Umut Tamaç'ın babasının kısa süre öncesine kadar bir yerel gazetede köye yazarlığı yaptığı, ablasının ise belediyede çalıştığı öğrenildi.



Bu haber 676 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,185 µs