En Sıcak Konular

Türkiye'de maaşlar yüzde 7 arttı

13 Nisan 2010 15:25 tsi
Her yıl genel ücret araştırmaları yapan Mercer, ilk üç ayda yaptığı ek araştırmayla 2010 yılı ücret artış oranının ortalama yüzde 7 olduğunu belirledi.

Mercer Türkiye tarafından düzenlenen ‘İşgücü Planlamada Yeni Nesil Yaklaşımlar’ toplantısında açıklanan verilere göre, 2010 yılı ücret artış oranı ortalama yüzde 7 olarak gerçekleşti. Ankete katılan firmaların yüzde 10’u ücrette artış sağlamadıklarını ve/veya sağlamayacaklarını belirttiler.

Mercer Türkiye tarafından gerçekleştirilen ‘İşgücü Planlamada Yeni Nesil Yaklaşımlar’ toplantısında konuşan Mercer Türkiye İnsan Kaynakları Danışmanlığı ve Araştırmaları Direktörü Hakan Hızar, son araştırma sonuçlarının 2010 yılı artış oranının ortalama yüzde 7 olarak gerçekleştiğini ortaya koyduğunu belirtti. 2009’da dengelerin alt üst olduğunu ifade eden Hızar, şu değerlendirmede bulundu:

"2009 yılında şirketlerin ücret yönetimi uygulamaları değişkenlik gösterdi. Bir çok şirketin piyasa konumlandırmasında önemli farklar oluştu, içe dönük kaygılar ve kararlar daha belirleyici oldu. 2010 yılında birçok kurum bu konumlandırmayı tekrar gözden geçirecek."

Kriz sürecinde ve sonrasında öncelikler ve uygulamalar farklılaştı

Koşulların öncelikleri de değiştirdiğini belirten Hakan Hızar, yeni nesil işgücü planlamasında ve uygulamalarında öncelikli kavramların segmentasyon, önceliklendirme ve uygulamaları farklı çalışan grupları için farklılaştırma olduğunu dile getirdi. Hakan Hızar’a göre bu durum insan kaynakları fonksiyonuna hiç olmadığı kadar stratejik olma ve uzun vadeli bakabilme ortamını sunuyor.



Bu haber 625 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,924 µs