En Sıcak Konular

Akşit'le Hollandalı parlamenterin söz düellosu

13 Nisan 2010 15:24 tsi
Brüksel'de Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu’nda düzenlenen bir toplantıda TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Güldal Akşit ile Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi, ırkçı Hollanda Özgürlük Partisi’nden Barry Madlener arasında ta

Madlener’in, “Erdoğan, Ahmadinejad'ın yakın dostu. Bu durumda kadın hakları nasıl savunulur. Kadına şiddet İslam kültüründen kaynaklanıyor” sözlerine tepki gösteren Akşit, “'Türkiye'de kadınlara şiddet var' demek düz mantıktır. Tipik erkek bakışıdır” karşılığını verdi.

KAGİDER’in girişimiyle Brüksel'de düzenlenen toplantıya katılan TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Güldal Akşit ile, tartışmalı bir siyasetçi olan Geert Wilders’in liderliğindeki Hollanda Özgürlük Partisi üyesi Barry Madlener arasında Türkiye tartışması çıktı.

ÖNCE ALKIŞLADI SONRA ELEŞTİRDİ

ABHaber’e göre, TBMM üyeleri Ayşe Jale Ağırbaş ve Sebahat Tuncer'in de bulundukları toplantıda Akşit'in Türkiye'de kadın hakları konusunda yaptıkları çalışmalara ilişkin sunumunun ardından söz alan KPK üyesi Madlener, ilk önce Akşit'in sunumunu ve Komisyonun çalışmalarını başarılı bulduğunu söyledi.

Barry Madlener daha sonra Türk kadınlarının aile içinde şiddete maruz kaldığını belirtirken namus cinayetleri konusunda AB ve Türkiye’den rapor istediğini ancak böyle bir raporun olmadığını da kaydetti. Madlener şöyle devam etti:

“AVRUPALILARIN PARASININ TÜRKİYE’YE VERİLMESİNE KARŞIYIZ”

“Acaba namus cinayetleri Türkiye'de artıyor mu azalıyor mu bunu bilmiyoruz. Benim partim Avrupalıların parasının Türkiye'ye verilmesine karşı. Türkiye kendi imkanları ile bu kadın hakları sorunlarını çözmeli. Hollanda'da sığınma evlerinde çok Türk kadını bulunuyor. Türkiye'de kız çocukları odalara kapatılıp intihara teşebbüs etmeye zorlanıyor. Türkiye İslam örgütü üyesi burada bir çelişki yok. Erdoğan Ahmadinejad'ın yakın dostu. Bu durumda kadın hakları nasıl savunulur. Kadına şiddet İslam kültüründen kaynaklanıyor.”

"SAMİMİ BİR YAKLAŞIM DEĞİL"

Bunun üzerine söz alan Güldal Akşit, kadına şiddetin, bütün dünyanın mücadele verdiği bir alan olduğuna dikkat çekerek “Sadece belli ülke ve bölge ile sınırlayamazsınız” diyerek tepki gösterdi. Akşit, Madlener’e şu yanıtı verdi:

“AB tarafından yardım yapılmasın demek samimi bir yaklaşım değil. İspanya'da yaptığımız temaslarda AB üyesi olmadan, kadın hakları alanında bu ülkenin çok geride olduğu ve AB yardımlarıyla sorunlar üstesinden gelindiği söylendi. İspanyol yetkililer bizlere AB süreci sayesinde bunları başardık dediler. AB'nin Türkiye konusunda samimi olması gerekiyor. Kız çocuklarının odalara kapatılması konusunu genelleme yapmamak lazım. Bunlar münferit olaylar. Hollanda'da sığınma evlerinde Türk kadınları var demek düz mantıktır. Türkiye'de kadınlara şiddet var demek düz mantıktır. Tipik erkek bakışıdır."



Bu haber 539 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,469 µs