En Sıcak Konular

MHK Başkanı: Hakemler istenilen düzeyde değil

13 Nisan 2010 13:34 tsi
Turkcell Süper Lig'de sona doğru adım adım yaklaşılırken hakem kararlarına gelen ağır tepkiler sonunda MHK Başkanı Oğuz Sarvan, eleştirilere basın toplantısında sert cevaplar verdi.

Futbol Federasyonu'nun İstinye'deki binasında düzenlenen basın toplantısında artan hakem itirazlarını değerlendiren Sarvan, "36 yıldır bu işin içindeyim ve gönül rahatlığıyla söylüyorum; Türkiye'nin hakemleri için yapılmakta olan eğitim Avrupa'da yapılan eğitimlerden eksik değil. Yani bizim hakemlerimiz İtalya, İngiltere veya Almanya'daki hakemlerden farklı değil." dedi.

KULÜPLER BABAMIN ZAMANINDAN KALMA YÖNTEM UYGULUYOR

Kulüplerin 'hakem etkileme sanatı'nı kullandığını iddia eden Sarvan, "Bunlar benim babamın zamanından kalma geleneksel yönetmeler. Ama biz bu yöntemlere karşı bilimsel yöntemler kullanıyoruz." şeklinde konuştu.

Sarvan, hakemleri de uyardıklarının altını çizerek, "Hakemlere devre arasında telefonunuz açıksa 'Lisansınızı bırakın gidin' dedik. Ya da herhangi bir kişiyle maç öncesinde veya devre arasında telefonla ne yapacağınızı sorarsanız 'Bu işi bırakın' dedik." ifadelerini kullandı.

Sarvan, hakemlerin geçen yıldan daha iyi düzeyde olduğunu ancak istenilen seviyede olmadığını da kaydederken, "Bu yönde eksiklikler var. Çalışmalarımız sürüyor." dedi.

Beşiktaş ile Trabzonspor arasında oynanan lig maçının son dakikasındaki pozisyonla ilgili olarak da soruyu cevaplandıran Oğuz Sarvan, "Televizyonda defalarca seyrettiğim halde pozisyonun elle oynanıp oynanamadığına karar veremedim. Saha içerisinde anlık olan bir olayı hakemin görmesi çok zor. Yardımcı hakem de emin olmadığı için orta hakemi uyarmamıştır." şeklinde konuştu.

Sarvan, bugün bir gazetenin manşetinden verdiği, Bünyamin Gezer'den itiraf başlıklı haberin de doğru olmadığını belirterek, ''Bünyamin Gezer'le görüştüm, böyle bir açıklamasının olmadığını, hatta o muhabiri hiç tanımadığını söyledi. Dolayısıyla böyle bir itiraf da yok.'' diyerek habere tepki gösterdi.

cihan



Bu haber 478 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,826 µs