En Sıcak Konular

Tepkilerden bıktı, Avrupa'ya gitmeyi kafasına koydu

13 Nisan 2010 12:23 tsi
Galatasaray'ın Diyarbakırspor'u 4-1 yendiği karşılaşmada Sarı-Kırmızılı taraftarların protestosuna maruz kalan kaptan Arda Turan, sezon sonunda çok sevdiği renklere veda etmeye hazırlanıyor.

Son haftalarda uğranılan kötü sonuçların ardından taraftarların Ali Sami Yen'de yaptığı, "Kimisi gece alemlerinde, kimisi sinema peşinde..." şeklinde devam eden tezahüratta adının Jo ile birlikte anılması, genç kaptanın kalbini çok kırdı.

Sezon başında kaptanlık görevine getirilen ve birçok maçta sakat sakat sahaya çıkarak gemisini terk etmeyen Arda'nın, gece hayatına düşkünlüğüyle bilinen Brezilyalı Jo ile aynı kefeye konulması bardağı taşıran son damla oldu. Diyarbakırspor maçının 61. dakikasında oyundan çıkarken bütün tribünlerin ıslıkladığı genç yıldız, kulübeye gitmek yerine başını öne eğerek soyunma odasının yolunu tuttu. Soyunma odasının kapılarını tekmeleyen ve duvarları yumruklayan Arda'nın maç sonunda takım arkadaşları tarafından zor sakinleştirildiği öğrenildi.

Özel hayatının tribünlerce olumsuz protestoya karıştırılmasından çok etkilenen başarılı oyuncunun, dün sabah da Florya'ya geldiği ancak ne Rijkaard ne takım arkadaşlarıyla konuşmadan tesisleri terk ettiği ifade edildi. Olaylarla ilgili medyaya konuşmayan Arda'nın yakın çevresine dert yanarak, "Ben sakat sakat maçlara çıkıyorum. F.Bahçe karşısında yaptığım fedakarlık ortada. Ancak buna rağmen bir türlü taraftara yaranamıyorum. Geçtiğimiz yıllarda da ıslıklandım. Ama bir takım kaptanı olarak bu kadar fedakarlık yaptığım bir dönemde ıslıklanmam beni çok üzdü." dediği öğrenildi.

KAPTAN, MENAJERİNE TALİMAT VERDİ

Geçtiğimiz günlerde Tam Saha dergisine konuşan Arda Turan, "Şartlar oluşunca Avrupa'ya gitmek istiyorum. Çünkü bu ülke şartları beni çok zorluyor. Çok üstüme geliyorlar, sıkıyorlar, keyfimi kaçırıyorlar. Ben gülmeyi, eğlenmeyi, yaşamayı seven bir adamım." diyen Arda için Avrupa'ya gitme şartları büyük ölçüde oluştu. Menajeri Ahmet Bulut'a talimat veren yıldız futbolcunun özellikle Liverpool'a gitmeyi çok istediği artık biliniyor. Arda'nın, tepkilerin devam etmesi halinde sezon sonunda başta Liverpool olmak üzere Avrupa'dan gelecek teklifleri değerlendireceği belirtiliyor.Sezon başından itibaren birçok sakatlıkla boğuşmasına rağmen Arda Turan, ligde en fazla forma giyen oyuncuların başında geliyor, Lig, UEFA Avrupa Ligi, Türkiye Kupası ve A Milli Takım maçlarında arkadaşlarını yalnız bırakmayan Arda'nın şu ana kadar 47 resmi maçta forma giydi. Anadolu'da forma giyen birçok üst düzey oyuncu, Arda'nın ulaştığı bu rakamın ancak yarısı kadar sahaya çıkabiliyor. Arda Turan, "Bir futbolcu iyi de oynayabilir kötü de. Ama eğer bir sezonda 50'nin üzerinde maça çıkıyorsa herkesin buna saygı göstermesi gerekiyor." sözleriyle özellikle Sarı-Kırmızılı taraftarlardan saygı beklediğini ifade ediyor.

Aziz Yıldırım, Alex'i ayakta alkışlamıştı

G.Saray'ın Sami Yen'de Diyarbakırspor'u 4-1 yendiği maçta Sarı-Kırmızılı taraftarlar kaptan Arda'ya tepki gösterdi. Futbol sahalarında eşine çok fazla rastlanan bu olay Fenerbahçe'de de yaşanmış ama Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım, taraftarları karşısına alma pahasına örnek bir tavır sergilemişti. Kadıköy'de AZ Alkmaar'ın konuk edildiği UEFA Kupası maçında Sarı-Lacivertliler 3-1 yenik duruma düşünce tribünlerin büyük bölümü Alex'i yuhalamıştı. Ancak Başkan Aziz Yıldırım, hemen ayağa kalkıp Brezilyalı yıldızı alkışlamıştı. Yıllar sonra bir röportajında bu maça değinen Alex, "Ben bu tepkiden sonra kırıldım ve üzüldüm açıkçası. Neden ıslıklandığımı, yuhalandığımı anlamamıştım. Başkanın görüntülerini ise televizyonda gördüm. Çok mutlu oldum." demişti.


Arda'nın performansı

Maç İlk 11 Gol

Lig 24 23 7

Kupa 6 6 4

Avrupa 12 9 0

A Milli Takım 5 5 1


Kaptan akıllıdır, dengeyi mutlaka kurar

G.Saray'ın eski bir kaptanı olarak, Sarı-Kırmızılı takımın kaptanının ıslıklanmasını doğru bulmuyorum. Diyarbakır maçındaki protestodan gerek Arda'nın gerekse taraftarın çıkarması gereken dersler var. Başarısızlığın sırf Arda'ya kesilmesi doğru değil. Arda, sıradan bir oyuncu da değil. Sembol olabilecek bir futbolcu. Arda da biraz daha dikkatli yaşayacak. Sanat dünyasından biriyle beraber olmak, riskleri de beraberinde getiriyor. Kaptan Arda akıllıdır, bu dengeyi mutlaka kurar.

Duygusal Arda, bu olaydan çok etkilenir

Galatasaraylı taraftarlar, son haftalardaki başarısız sonuçların ardından protesto kararı almışlardı. Kendilerine göre haklı tarafları vardı. Kaptan Arda, Diyarbakırspor maçında oyundan çıkarken Sarı-Kırmızılı taraftarların yarısı alkışladı, yarısı ise ıslıkladı. Arda Turan çok duygusal bir oyuncu. Bu durumdan çok etkilenir. Benzer olaylar, Galatasaray'dan ayrılma sürecinde benim de başıma geldi. Ona tavsiyem, sadece işini yapması ve hiçbir polemiğe girmemesi.
 
Taraftarın protestosu oyuncuları geriyor

Takımlar geriye düştüğü zaman taraftarlar büyük bir düş kırıklığına uğruyor. Üzülen seyirciler bazen oyunculara aşırı tepki gösteriyor. Böyle durumlar futbolcuları ister istemez geriyor. Tepki görme endişesi başlıyor. Toptan kaçar olunuyor. Çalım atılması gereken yerde çalım atılamıyor, geriye pas veriliyor. Şut çekilmesi gereken yerde şut çekilmiyor, yana pas veriliyor. Taraftarlar alkışladıkları ve destekledikleri zaman futbolcuların özgüveni artıyor.

Tribünler, biraz daha hoşgörülü olmalıydı

Türkiye'de her futbolcu rakip taraftarın göstereceği tepkiye hazırdır. Maça çıkarken bu yönde kendini motive eder. Esas sıkıntı, kendi taraftarının negatif yönde tepkisidir. Oyuncuyu psikolojik olarak etkiler. Arda Turan özel bir oyuncu. Taraftar ona karşı daha hoşgörülü olmalıydı. Bu tepki oyuncuyu birkaç hafta etkileyebilir. Yapacağı tek şey, sahaya çıkacak, futbolunu oynayacak. Atacağı ve attıracağı goller taraftarla aralarındaki bağı yeniden eski haline döndürecektir.

zaman



Bu haber 649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,148 µs