En Sıcak Konular

Ergenekon sanığından ilginç benzetme

13 Nisan 2010 12:13 tsi
Birleştirilen Ergenekon davasının tutuklu sanığı eski Deniz Yüzbaşı Hasan Ataman Yıldırım, kendisi hakkında sahte deliller oluşturulduğunu ileri sürerek, "Pırlantaya çamur atsanız da pırlanta, pırlantadır" dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Birleştirilen Ergenekon davasının 55'inci duruşmasına; tutuklu sanıklardan Mehmet Haberal, Levent Ersöz ve Mustafa Dönmez'in de aralarında bulunduğu 12 tutuklu sanık katılmadı. Diğer 28 tutuklu sanık ile tutuksuz sanıklardan Tanju Güvendiren duruşmada hazır bulundu.

Tutuklu sanık Hasan Ataman Yıldırım, savunmasına 3'üncü gününde de devam etti. İş yerinden alındığı ve içinden suç unsuru taşıyan veriler bulunduğu belirten flash belleklerin polis tarafından oluşturulup, polis tarafından kendi eşyaları arasına konulduğunu öne süren Yıldırım, "Polis arama ve el koyma tutanaklarında benden alındığı ileri sürülen flash bellekleri, benden alınan bellek değil." dedi. El koyma tutanaklarında kendisinden alınan belleğin üzerinde 'seri numarasının yok' diye yazıldığını ve bu belleğin daha sonra kendisine teslim edildiğini söyleyen Yıldırım, avukatında bulunan bu belleği mahkeme heyetine göstererek, "Bakın, aslında bellek üzerinde bazı numaralar mevcut. Yani seri numarası var. Polisin, içinden delil bulduğunu söylediği ve benden aldığını söylediği bellek, aslında bu bellek değil." iddiasında bulundu.

Sanık Yıldırım, savunmasının üçüncü gününde kendisi hakkındaki suçlamalara 17 madde halinde kısa cevaplar vererek savunmasını tamamladı. Kişisel veri kaydetmediğini ileri süren Yıldırım, başkalarının kaydettiği verilerin kendisine yüklendiğini iddia etti. Savunmasında anlattığı flash belleğin iş yerinde konukların girmediği bir odada kullanılmayan eski bir dolap içinde muhafaza edildiğini belirten Yıldırım, kendisi hakkında da "Pırlantaya çamur atsanız da pırlanta, pırlantadır." şeklinde mütevazi bir benzetme yaptı.

Şirketinden ele geçirilen dijital medya ürünlerinin yedeklerinin ve flash değerlerinin alınmadığını belirten Yıldırım, "Bizim şirketin yedek alma konusunda kendilerine yardımcı olabileceğimizi söyledik ama polisler bu konuda yardım almadıkları gibi bu ürünlere de hukuksuz olarak el koydular." dedi. Polis tarafından yaratılan delillerin kendisinden ele geçen eşyalar içine yerleştirildiğini ileri süren Yıldırım, "Polis, daha sonra kendi yarattığı delilleri, kendisi incelemiştir." diye konuştu.

Demokrat, sosyal ve çağdaş bir kişi olduğunu belirten Yıldırım, asla kanlı filmleri seyretmediğini söyledi. 1984 yılında askeriyeden ayrıldığını belirten Yıldırım, bu nedenle muvazzaf subaylarla bir ilişkisinin bulunmadığını söyledi. İşçi Partisinden hiç kimseyi tanımadığını belirten Yıldırım, sadece sanık Emcet Olcayto'yu tanıdığını, onu da cezaevinde tanıdığını söyledi.

Adının geçtiği 3'üncü iddianamede sözde örgüte motivasyon verdiğinin belirtildiğini söyleyen Yıldırım, "Ben pozitif bir insanım. Etrafımda bulunan insanlara pozitif enerji veririm. Acaba cumhuriyet savcılığı bu nedenle beni cezaevinde bulunanları motive etmem yolunda bana görev mi verdi?" iddiasında bulundu. 15 aydır tutuklu yattığını, 20 yıldır aynı evde ikamet ettiğini, 2 çocuk babası olduğunu, kaçma durumunun da bulunmadığını belirten Yıldırım, "Aynı dalga operasyonlarda benimle birlikte gözaltına alınan Albay Hüseyin Vural Vural ile İlyas Çınar tutuksuzlar. Yaşım 60 ve sağlık sorunlarım var. Bu nedenlerle tahliyemi talep ediyorum." dedi.

Savunmasının ardından mahkeme heyetine başkanlık yapan hakim Hasan Hüseyin Özese, soruşturma aşamasında sanık Hasan Ataman Yıldırım'ın emniyette, savcılıkta ve hakimlikte verdiği ifadeleri okumaya başladı.

CİHAN



Bu haber 501 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,790 µs