En Sıcak Konular

PKK infaz dedi, Fransa'dan Kandil'e getirildi

13 Nisan 2010 11:54 tsi
Otorite boşluğu yaşayan PKK'da yolsuzluk olaylarının önüne geçilemiyor.

Avrupa ülkelerinin, finansman kaynaklarına yönelik devam eden etkili operasyonları sonrasında otorite boşluğu yaşayan terör örgütü PKK'da yolsuzluk olaylarının önüne geçilemiyor.

Terör örgütünün Fransa'daki gençlik yapılanmasının sözde sorumlularından Mustafa D. örgüte ait 300 bin Avroyu kendi hesabına aktardı. Bordeaux kentindeki PKK'nın kontrolündeki bir derneğe ait olan paranın Mustafa D. tarafından İsviçre'deki bir hesaba aktarıldığı ortaya çıktı.

Söz konusu olayın, dernek yöneticilerinden Mehmet Y. tarafından terör örgütünün sözde Avrupa sorumlusu Sabri Ok'a gönderilen ihbar mektubuyla ortaya çıktığı belirlendi.

Dernek yöneticilerinden Mehmet Y'nin ihbar mektubunda, Mustafa D'nin, örgütü geçen yıl 250 bin Avro dolandıran ''Ali'' kod adlı gençlik kolları sorumlusu ve kız arkadaşı olan ''Amara'' kod adlı örgüt militanıyla gizlice görüştüğü ve derneği bu kişilerin yöntemiyle dolandırdığı iddia edildi.

Örgüte ait paraları İsviçre'deki banka hesabına aktaran Mustafa D'nin, İsviçre'deki bir toplantıyı bahane ederek bu ülkeye gitmek istediği, ancak Sabri Ok tarafından görevlendirilen ''Şergo'' kod adlı örgüt tetikçisi tarafından yakalanarak, sorgulanmak üzere Kandil'e götürüldüğü öne sürüldü.

Geçtiğimiz aylarda terör örgütünün Avrupa ülkelerinde faaliyet gösteren örgüt sorumlularından ''Türk Botan'' kod adlı E.B., ''Bayram'' kod adlı M.P, ''Salih'' kod adlı B.Ü, ''Ali'' kod adlı Ş.M, ''Doğan'' kod adlı N.Ç. ile sözde ''Kürt Kızılayı'' isimli paravan derneğin başkanı M.P, PKK'yı yaklaşık 850 bin Avro dolandırarak, kayıplara karışmışlardı.

Kırsal alandaki ağır kayıplar, Avrupa'daki iyi hayat koşulları nedeniyle kırsaldan Avrupa'ya geçme talebinde patlama yaşandığına işaret eden yetkililer, yaşanan bu olayların örgütü büyük sıkıntıya soktuğunu söyledi.

bugün

 

 



Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,802 µs