En Sıcak Konular

İfadelerini verip işe dönecekler!

13 Nisan 2010 09:57 tsi
İfadelerini verip işe dönecekler! 
Balyoz Darbe Planı'yla ilgili olarak muvazzaf subay ve generallerin nasıl ifade verecekleri belli oldu.

Emekli subaylarla birlikte 95 sanığı olan davada, 25'i general ve amiral olmak üzere 78 Türk Silahlı Kuvvetleri mensubunun ifade vermesi sözkonusu. General, amiral ve çeşitli rütbelerdeki subayların 'davet usulü' ile ifade verecekleri ortaya çıktı.

Başsavcılığa davet edilecek muvazzaf subaylarla ilgili olarak da 'dosyada hakkında delil olanlar ifadeye çağrılacak, haklarında delil olmayan ise çağrılmayacak'. Bu nedenle muvazzaf subaylar arasında ifade vereceklerin sayısı ise azalabilecek. İfade verecek 78 general, amiral ve subay sayısı da düşecek.

YENİ SAVCILAR ÇALIŞIYOR

Balyoz darbe planıyla ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcıları Bilal Bayraktar ile Mehmet Berk aralarında emekli subaylarında bulunduğu 95 TSK mensubunun şüpheli sıfatıyla gözaltına alınarak sorgulanması talimatını verdikleri için İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin tarafından görevden alınmışlardı. Bayraktar ile Berk'in yerine Cumhuriyet savcıları Murat Yöner ile Mehmet Ergül atanmıştı. Yeni savcıların dosyaları teslim almasından sonra ilk iş olarak 78 muvazzaf subayın ifadesinin alınması yöntemi üzerinde çalıştıkları öğrenildi.

25'i general olmak üzere 78 muvazzaf subay arasında hakkında delil bulunanlar, soruşturmayı yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na davet usulüyle ve küçük gruplar halinde çağrılacakları ifade edildi. Bu general ve subaylara toplu olarak ve gözaltına alınmak suretiyle ifadelerinin alınması uygulamasının ise yapılmayacağı öğrenildi.

ÇOLAKKADI ALACAK

Daha önce açıklandığı gibi 25 general ve amiralin ifadesinin ise İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı tarafından alınacağı belirtildi. Çolakkadı'nın general ve amirallerle görüşmek suretiyle ifade tarihlerini belirleyeceği kaydedildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'in müdahalesi tartışmalarına yol açan Balyoz Operasyonu'nun üçüncü dalgasında gözaltına alınacaklar arasında şu isimler yer alıyordu:

ÖNEMLİ İSİMLER VAR

Korgeneral Nejat Bek (6. Kolordu Komutanı), Koramiral Kadir Sağdıç (Güney Deniz Saha Komutanı), Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu (Kuzey Deniz Saha Komutanı), Levent Görgeç (Deniz Eğitim ve Öğretim Kom. Eğitim Yönetim Grup Bşk.), Tümgeneral Ahmet Yavuz (Kara Harp Akademisi Komutanı), Tümgeneral Gürbüz Kaya (Taktik Piyade Tümen Komutanı), Tuğamiral E. Caner Bener (Güney Görev Grup Komutanı), Tuğgeneral Ali Aydın (Jandarma Kayseri Bölge Komutanı).

Sarıışık'ın tutukluluğuna itiraz dilekçesi

'Balyoz Planı' iddiaları soruşturması kapsamında 6 Nisan'da tutuklanan eski Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreteri emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık'ın tutukluğuna itiraz edildi. Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen Sarıışık'ın avukatı Osman Topçu, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne 'itiraz' dilekçesi sundu. Avukat Topçu, dilekçesinde, müvekkili Sarıışık'ın tahliye edilerek tutuksuz yargılanmasını talep etti.

yenişafak



Bu haber 508 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,104 µs