En Sıcak Konular

Meslek liseleri için düğmeye basıldı

13 Nisan 2010 08:16 tsi
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), "Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezileri" (UMEM) projesi başlatıyor.

Proje, MEB Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu (İŞ-KUR) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) işbirliğinde gerçekleştirilecek. Projeyle meslek liselerinin teknolojik alt yapılarının güçlendirilmesi, eğiticilerin yeni teknolojiye göre donanımı, illerdeki yerel işgücü piyasası ihtiyaçlarının tespit edilmesi, kayıtlı işsizler arasından sanayinin ihtiyaç duyduğu alanlarda işgücünün yetiştirilmesi, işsizliğin önlenmesi amaçlanıyor.

81 KENTTEN 111 LİSE SEÇİLECEK

Proje kapsamında, 81 ilde faaliyet gösteren teknik ve endüstri meslek liseleri arasından İŞ-KUR ve MEB tarafından seçilen 111 teknik ve endüstri meslek liseleri yenilenecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından teknik ve endüstri meslek liselerinin makine, araç-gereçleri, teknolojik donanımı, iş piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda yenilenecek. Belirlenen okullarda görev yapan 2 bin 84 atölye-laboratuvar öğretmeni, yenilenen teknolojik donanım ve işgücü piyasasına uygun şekilde eğitime alınacak.

Proje kapsamındaki okullarda 1 yılda yaklaşık 9 bin 858 meslek kursu açılması ve 197 bin 160 kişiye meslek eğitimi verilmesi planlanıyor. UMEM Projesi'nin hayata geçirilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda 15 Nisan 2010 tarihinde protokol imza töreni gerçekleştirilecek.

İllerin ihtiyaç analizi çıkarılacak

Projeye destek veren TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi tarafından, iş piyasası analizleri yapılacak ve illerin mesleklere göre işgücü ihtiyaçları tespit edilecek. TOBB da eğitim alan kursiyerlerin istihdamına öncelik verecek. Bütçesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından karşılanan projenin maliyeti, toplam 98 milyon 670 bin 553 TL olarak belirlendi.

 aa



Bu haber 730 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,024 µs