En Sıcak Konular

PKK'yı bitirecek proje

13 Nisan 2010 08:12 tsi
PKK'yı bitirecek proje Hakkari ve Şırnak’ta eğtim kapmlarının yoğun olduğu Kuzey Irak sınırına yapılan 11 yeni baraj hem PKK’lıların sızmalarını engelleyecek hem de teröristlerin barındığı mağaraları suyla dolduracak...

Devlet Su İşleri’nin Şırnak ve Hakkari’de inşaa ettiği 11 baraj tamamlandığında terör örgütü PKK’nın Kuzey Irak’tan sızması ve bölgedeki mağaralarda barınması imkansız hale gelecek.

Şırnak’ta, Silopi’nin Hezil Çayı’ndan başlayıp Uludere’ye kadar sınır kesimini tamamen suyla kapatacak olan barajlarla örgütün lojistik desteğinin kesilmesi sağlanacak. Barajların 2011’de tamamlanması planlanıyor.

ŞIRNAK’TA 7, HAKKARİ’DE 4 BARAJ

Şırnak sınırlarında 7, Hakkari’de ise 4 tane yapılması planlanan barajlar devreye girdiğinde, Irak sınır hattından Türkiye’ye geçişlerin önü kesilmiş olacak. Şırnak’ın Irak sınırındaki Uludere ilçesi Hezil ve Ortasu Çayları’nın üzerinde “Silopi”, “Şırnak”, “Uludere”, “Ballı”, “Kavşaktepe”, “Musatepe” ve “Çetintepe” ile Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde Güzeldere Çayı üzerinde “Gölgeliyamaç” ve “Çocuktepe”, İran sınır kesiminde bulunan Şemdinli ile Yüksekova ilçeleri arasında da Bembo Çayı üzerinde “Beyyurdu” ve “Aslandağ” barajlarının inşaatı hızla devam ediyor. Barajlar tamamlandığında Şırnak-Uludere’den Hakkari-Çukurca’ya kadar sınırı oluşturan Aynatepe, Gürbül Dağı, Bezenik Dağı ile Düğün Dağı’nın derin vadileri ve stratejik noktaları; PKK’nın barınma yeri olarak kullandığı yüzlerce mağara baraj gölü sularıyla dolacak. Sınıra yakın yerleşim birimlerinden PKK’ya lojistik destek de büyük oranda kesilecek.

PKK’NIN LOJİSTİK DESTEĞİ KESİLECEK

Sınırı oluşturan dağların Irak kesiminde ise örgütün genelde lojistik destek, askeri ve siyasi eğitim için kullandığı birçok kampı bulunuyor. Zaho İlçesi’nin üst tarafındaki sınır kesiminde bulunan ve en çok kullanılan kamplardan olan Haftanin’in yanı sıra devamında Türkiye sınırına 7 kilometre mesafede bulunan Kejan, Nazdur, Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nin karşısında Metine ve Zap, Şemdinli’nin karşısında ise Avaşin-Basyan ile Hakurk ve Kelareş kampları bulunuyor.

Güvenlik yolu

Şırnak’ın Düğün Dağı ‘nda yapılan güvenlik yolu da bitirildi. Yolun tamamlanmasıyla güvenlik güçlerinin hareket kabiliyeti artırıldı. Her türlü askeri aracın rahatlıkla geçebileceği yolun bitirilmesinin ardından barajlara giden yolun güvenliği de daha rahat sağlandı. Yetkililer, Mehmetçiğin PKK’ya karşı verdiği mücadelede güvenlik yolunun önemli olduğunu belirterek, barajların örgütün lojistik desteği de bitireceğini söyledi.

Amerika, Irak Ve Türkiye PKK eylem planında anlaştı

Türkiye, ABD ve Irak arasındaki üçlü güvenlik komite toplantılarının beşincisinde, üçlü eylem planı üzerinde görüş birliğine varıldığı bildirildi. ABD Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, toplantının önceki gün İstanbul’da Türkiye’den İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ABD’den Tümgeneral Joseph Anderson ve Irak’tan Ulusal Güvenlik’ten sorumlu Devlet Bakanı Şirvan El Waili’nin başkanlık heyetlerin katılımıyla yapıldığı belirtildi. Açıklamada şöyle denildi: “Katılımcılar PKK’ya karşı mücadele konusunda bağlılıklarını yineledi. Bu konuda 11 Nisan tarihli üçlü eylem planı üzerinde görüş birliğine varıldı. Üçlü Eylem Planı, komitenin gelecekteki çalışmaları ile ilgili yol gösterip PKK’ya karşı ortak çabaların uygulanması için yapılması gereken eylemleri kapsamaktadır. Katılımcılar üçlü eylem planının uygulanabilmesi için süratle çalışacakları teminatı verdiler.”

star

 

 



Bu haber 738 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,384 µs