En Sıcak Konular

MHP'li vekilden cemaat çıkışı

12 Nisan 2010 12:01 tsi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili Hüseyin Yıldız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın anayasayı değiştirdikten sonra rejimi de değiştirip cübbesiz Recep Tayyip Erdoğan cemaatini kuracağını iddia etti.

MHP Antalya Kepez İlçe Teşkilatı yaklaşan genel seçimlere hazırlanmak için mahalle temsilcileriyle toplantı düzenledi.

MHP Genel Başkan Yardımcı ve Antalya Milletvekili Tuncay Toskay, Antalya Milletvekili Hüseyin Yıldız, Kepez İlçe Başkanı Süleyman Kılıç ve İl Başkanı Adnan Kaya'nın katıldığı toplantıda partililere seslenen Milletvekili Hüseyin Yıldız, AK Parti'ye yüklendi.

AK Parti'yi iktidara köylülerin, yoksulların ve cemaatlerin getirdiğini öne süren Yıldız, daha sonra Başbakan Erdoğan'ın bunları yıprattığını ifade etti.

Yıldız, AK Parti'nin iktidara gelmesinde 27 Nisan 2007 yılında Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yayınlanan e-muhtıra, Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 367 kararının uygulanması gerektiğini söylemesi ve cemaatlerin büyük rolünün olduğunu iddia etti.

Başbakan Erdoğan'ın seçimleri kazandıktan sonra kendisi iktidara getirdiğini iddia ettiği grupları yıpratarak ortadan kaldırmaya çalıştığını savunan Yıldız, "Şimdi referandum yapacaklar. Önce anayasayı değiştirecekler daha sonrada Başbakan Erdoğan rejimi de değiştirip, cübbesiz Recep Tayyip Erdoğan cemaatini kuracak." şeklinde konuştu.
Tuncay Toskay da hükümetin anayasa değiştirmek istemesinin asıl amacının gündem değiştirmek olduğunu ileri sürdü.

Toskay, AK Parti'nin anayasayı değiştirmemesi durumunda iktidardan indikten sonra yargılanacağını kaydetti.

AK Parti Hükümeti'nin anayasayı değiştirmek istemesinin 3 nedeni olduğunu iddia eden Toskay, bunları şöyle sıraladı: "Birincisi gündem değiştirmek. İkincisi bunlar iktidardan gidecek. Şimdi yaptıkları yolsuzluklardan dolayı yargılanacaklar. Bunu da önlemek için yandan Anayasa yapıyorlar. Üçüncüsü bunlar anayasanın ilk üç maddesine aykırı kanunlar yapıyorlar. Bundan dolayı iktidardan indikten sonra yargılanacaklar. Bunu önlemek için yine yandaş anayasa yapıyorlar."
MHP Antalya İl Başkanı Adnan Kaya da AK Parti'den kurtulmak için mahalle temsilcilerinin çok çalışması gerektiğini ifade etti.

AK Parti'den ülkenin biran önce kurtulması gerektiğini savunan Kaya, 2011 milletvekili seçimlerinde MHP'nin tek başına iktidar olacağını öne sürdü.

cihan



Bu haber 682 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,041 µs