En Sıcak Konular

Şimşek: 'Parmak izi bırakmadan soyuyorlar'

11 Nisan 2010 18:07 tsi
istanbul milletvekili Berhan Şimşek, hükümet için "Bunlar kimsenin gözünün yaşına bakmazlar. Yapmak için değil, yıkmak için, satmak için geldiler. Hırsızlıklarında parmak izi bırakmıyorlar" dedi.

CHP Parti Meclisi üyesi istanbul milletvekili Berhan Şimşek, partisinin Kastamonu İl Başkanlığı kongresinde yaptığı konuşmada, hükümeti sert bir dille eleştirdi. Şimşek, "Bunlar kimsenin gözünün yaşına bakmazlar. Yapmak için değil, yıkmak için, satmak için geldiler. Hırsızlıklarında parmak izi bırakmıyorlar" dedi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrede konuşan Şimşek, İktidarın özelleştirme politikalarını eleştirerek şunları söyledi:"Kastamonu bir memur kenti, özel sektörün birkaç işletmesi var. Başka ne var Kastamonu'da. Seçim döneminde 'fakir fukara' derken, Kastamonulu hemşehrileri ona oy verir. Ne direkten döndü, şeker fabrikası direkten döndü. Seçime kadar özelleştirme yapmaz, ama seçimden sonra da Kastamonu'nun gözünün yaşına Recep Tayyip Erdoğan bakmaz. çünkü o yapmak için gelmedi, o satmak için geldi. Bunlar satmaya alışıktır, yapmaya değil. Şeker fabrikaları ile ilgili seçime kadar isteseniz de satmaz seçimden sonra satar." .

Vatandaşın dininin ve imanının istismar edildiğini öne süren Berhan Şimşek, "Dinimizi imanımızı kadife eldiven olarak ellerine giyiyorlar. Yaptıkları hırsızlıklarda din iman kullandıkları için parmak izi kalmıyor. Parmak izi bırakmadan ülkeyi soyuyorlar" dedi.

CHP MYK üyesi Savcı Sayın da yaptığı konuşmanda, demokratik açılıma değindi. Kendisinin de Kürt olduğunu belirten Sayın, kürsüye getirdiği ve üzerinde 'AKP'nin açılım paketi' yazılı kutuyu açtı. Kutudan makarna, yağ, kömür ve yeşil kartı çıkaran Savcı, 'Biz esir miyiz akşam kumanyamız dağıtılacak' diye bekleyeceğiz" dedi. Konuşmaların ardından her iki adayın da divan heyeti huzurunda delegeler tarafından aday gösteren listeler hazırlandı. Kongrede mevcut İl Başkanı İbrahim Urgancı ile Metin Gökçen'in listeleri yarıştı.

hürriyet



Bu haber 779 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,244 µs