En Sıcak Konular

Prof. Ortaylı'ya tepki

11 Nisan 2010 16:17 tsi
Şırnak'ta, Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavı'ndan çıkan öğrenciler, Güneydoğulu öğrenciler hakkında 'Kopyacı' diyen Topkapı Sarayı Müdürü Prof. Dr. İlber Ortaylı'yı protesto etti.

Eğitim-Sen Şırnak temsilciliği ve Şırnak Öğrenci İnisiyatifi üyelerinin Cumhuriyet meydanında düzenlediği basın açıklamasına, YGS'den çıkan öğrenciler de katıldı.

Yağmur altında gerçekleştirilen basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Şırnak İl Temsilcisi Serhat Uğur, eğitim ve öğrenimin yasal hak olmasına rağmen bölgedeki öğrencilere zorluk çıkarıldığını ileri sürerek şöyle dedi:"Ancak bugün gerçekleştirilen sınav, özellikle bazı illerdeki öğrenciler için farklı uygulamalar içerdiği görülmektedir. Şırnak, Mardin ve Van'dan bir çok öğrenci uzak sınav merkezlerine tercihleri dışında gönderildi. Bu başlı başına bir ayrımcılık ve yasalara aykırılıktır. Var olan bu ayrımcılığı dillendiren ise bir Profesör olan İlber Ortaylı'dır."

'BÖLGEDEN HABERİNİZ VAR MI?'

Eğitim-Sen temsilcisi Uğur, bölgedeki gençlerinin 30 yıl süren şiddet ortamında ve büyük sıkıntılar içinde yetiştiğini ifade ederek şunları söyledi:"Şimdi Prof. Ortaylı'ya sormak isteriz. Bu gençlerin 30 yıldan fazladır yaşanmakta olan bir savaş ortamında doğup büyüdüklerini, hangi ruh hali ile gelecek planları yaptıklarını biliyor musunuz? Eğitim dili sadece Türkçe olan bir sistemde gençlerimizin Kürtçe düşünüp, soruları Türkçe okuduğunu biliyor musunuz? Yine ilkokulda bile bir yılda dört kez öğretmen değiştirdiklerini, liseyi bitirince de öğretmenlerinin sayısını ve isimlerini hatırlayamadıklarını biliyor musunuz? Ayrıca bölgede eğitim kurumlarının fiziki koşulları ile bir dersliğe ortalama kaç öğrencinin düştüğü bilgisine sahip misiniz? Bölgemizin, öğretmen yetiştiren fakültelerin adeta bir uygulama alanı olduğundan haberiniz var mıdır? Eğer ortaya atılan çirkin iddialar doğru ise, adli ve idari kurumların bunu suç duyurusu olarak kabul edip başta ÖSYM olmak üzere sınavı gerçekleştiren bütün görevliler hakkında gerekli yasal işlemleri başlatmalarını istiyoruz.".

haberler.com



Bu haber 895 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,688 µs