En Sıcak Konular

İran, ABD'yi BM'ye şikayet edecek

11 Nisan 2010 14:25 tsi
İran, "ABD'nin nükleer saldırı tehditlerine karşı bu ülkeyi Birleşmiş Milletlere şikayet etmeye" hazırlanıyor.

İran meclisi, ABD Başkanı Barack Obama'nın, nükleer silahların kullanımına ilişkin yeni stratejisini açıklarken "İran'ı nükleer saldırı kapsamı dışında tutmasını" yayımladığı bildiriyle kınadı.
225 milletvekilinin imzasını taşıyan ve mecliste okunan bildiride, ABD'nin tehditlerinden dolayı BM'ye resmen şikayet edilmesi istendi.

İran'ın nükleer enerji faaliyetlerinin süreceği belirtilen bildiride, "Ne Washington yönetimi, ne de gayri meşru siyonist rejim İran'ı bilim ve teknolojideki başarılarından alıkoyacak" ifadesi kullanıldı ve şöyle denildi:

"ABD Başkanı'nı uyarıyoruz. Orta Doğu ve Basra Körfezi bölgesini daha fazla krizle karşı karşıya bırakmasın. Obama, savaş isteyen ve insan hakları karşıtı (ki tüm milletlerin duygularını incitmiş ve ABD'nin zorbalığını gösteriyor) bir dil kullanarak, ABD'yi dünya kamuoyunda ve milletlerin gözünde daha da nefret edilir hale getirmesin."

"ABD Başkanı'nın savaş çığırtkanlığı yapan edebiyatı, İran halkının temsilcilerince şiddetle kınanmaya mahkumdur" ifadesi kullanılan bildiride, "Dışişleri Bakanlığından, ABD'yi dünya barışını tehdit eden bir ülke olarak BM'ye şikayet etmesi" istendi.

Bu arada Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ramin Mihmanperest, Obama'nın açıklamalarına ilişkin olarak, "Bu tür tehditleri resmen BM'ye şikayet edeceğiz. Dünya kamuoyunu bu ifadelerle ilgili olarak bilgilendirdik" diye konuştu.

Mihmanperest, "Bu tür açıklamalar, dünyayı en çok tehdit edenin nükleer silahlara sahip ülkeler olduğunu gösteriyor" ifadesini kullandı.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad da "Amerikalı dünyaperest politikacılar düşünce, yasa ve söz karşısında yetersiz kaldıklarında kovboylar gibi silaha sarılıyor" sözleriyle Obama'nın açıklamalarını eleştirmişti.

aa

 

 



Bu haber 588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,568 µs