En Sıcak Konular

Adana seçimlerinde yeni tarih belli oldu

11 Nisan 2010 13:04 tsi
Aytaç Durak'ın görevden alınması sonrasında belediye başkan vekilini seçmek için yeni tarih belirlendi.

Aytaç Durak'ın, İçişleri Bakanlığınca görevinden uzaklaştırılmasının ardından Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, belediye başkan vekilini seçmek üzere 13 Nisan Salı günü üçüncü kez toplanacak.

AK Parti'nin 13, CHP'nin 10, MHP'nin 9 ve bağımsız 2 meclis üyesinin bulunduğu Belediye Meclisi'nde, 7 Nisanda yapılan ilk tur oylamada, AK Parti adayı ve merkez Yüreğir İlçe Başkanı Mahmut Çelikcan'a 12, MHP adayı Fethi Coşkuntuncel'e 11, CHP adayı ve merkez ilçe Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan'a 10 oy verilmiş, 1 oy ise boş çıkmıştı. 9 Nisandaki ikinci tur oylamada ise AK Parti adayı 13, CHP adayı 11, MHP adayı ise 10 almıştı. Oylamanın üçüncü turu ise 13 Nisan Salı günü yapılacak.

ADAYLARIN PROJELERİ

AA muhabirinin görüştüğü AK Parti adayı ve Yüreğir ilçe Belediye Başkan adayı Mahmut Çelikcan, kentin öncelikli sorununun ulaşım olduğunu, hükümetin desteğini de alarak bu sorunu çözebileceğini savundu.

Çelikcan, D-400 karayolunda, Mobilyacılar sitesi, Müze, Dörtyol ve Havaalanı kavşaklarını da içine alan kavşak planlarının yapıldığını, ancak havaalanı kavşağına sıra geldiğinde ödenek kalmadığı için ertelendiğini kaydetti.

Diğer kavşaklarda çalışmaların sürdüğüne işaret eden Çelikcan, ''Seçildiğim takdirde D-400 Karayolunda, toptancılar sitesinden hipodroma kadar transit geçişi sağlayacak düzenlemeyi Karayolları ile işbirliği içinde gerçekleştireceğim'' dedi.

Eski Karayolları Genel Müdür Yardımcı da olan Mahmut Çelikcan, kentin ulaşım sorununu çözmekte kararlı olduğunu belirterek, ''Kavşak düzenlemelerinin yanı sıra takip ettiğimiz 30 kilometrelik Güney Çevre Yolu'nu da yine Karayolları işbirliğiyle gerçekleştireceğiz. Bu ana arterlerin yanı sıra şehir içi trafiğini rahatlatacak düzenlemeleri hayata geçireceğiz'' diye konuştu.

Çelikcan, ulaşım sorununun çözümünde yıllardır faaliyete geçirilemeyen metronun da etkili olacağını dile getirerek, bu sorunu çözmenin yanı sıra metronun ikinci etabını da kısa sürede başlatıp tamamlayacağını kaydetti.

İkinci önemli sorunun çarpık kentleşme olduğunu, bu nedenle kentsel dönüşüme önem vereceğini kaydeden Çelikcan, ''Üçüncü sorun ise sosyal ve kültürel belediyeciliğe olan ihtiyaç. Bunu geliştirmemiz lazım. Bir diğer sorun da işsizlik. Bunun için yatırımların önünü açacak, yatırımcıyı çekecek çalışmalar yapacağız, yatırımcılar için arsa üreteceğiz'' dedi.

MHP ADAYI COŞKUNTUNCEL

MHP adayı Fethi Coşkuntuncel de, kentin en önemli sorununun ulaşım olduğunu yineleyerek, şunları kaydetti:

''Milyonlarca dolar harcanan, bitti bitecek denen metroyu artık faaliyete açmak lazım. Adana trafiğini rahatlatacak kavşaklar, alt ve üst geçitleri yapmakta geç bile kaldık. Ancak, göreve seçildiğim takdirde öncelikli konum ulaşım olacak. Tabi daha birçok sorun var. Bunları da tek tek çözebilecek bilgi birikimine sahibiz.''

Coşkuntuncel, ilçe belediyeleri ile de ortak çalışmalar yapacaklarını, özellikle güney mahallelerini yaşanabilir kent haline getirmek istediğini vurgulayarak, ''Güneyde yeşil alanlara ağırlık vermek lazım. Orada 100 metrekare de 3-4 aile birden yaşıyor. Oradaki insanlarımıza yeşil alanlarla nefes aldırmamız lazım'' dedi.

CHP ADAYI ARIKAN

Çukurova Belediye Başkanı ve CHP adayı Yıldıray Arıkan da, başkan vekilliği görevine getirilmesi halinde, bu görevin ne kadar süreceğinin belli olmadığını belirterek, ancak, kısa vadede de olsa başta ulaşım olmak üzere büyükşehir sorumluluğundaki acil sorunlara çözüm arayacağını bildirdi.

aa



Bu haber 608 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,258 µs