En Sıcak Konular

Yüzde 50'si doğruysa vahim!

11 Nisan 2010 12:37 tsi
Yüzde 50'si doğruysa vahim! Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ile Çetin Doğan arasındaki polemiği bu sözlerle değerlendirdi...

“Gelecek nesiller Özkök'ü minnetle anacak. Hilmi Özkök'ü, Türkiye'nin siyasi tarihine yaptığı hizmetlerle -darbelerin önlenmesi noktasında- gelecek nesiller minnetle yad edecekler diye düşünüyorum.”

Özkök'ün darbeleri engellediğini söyleyen Yazıcı, “Uluorta konuşmasını elbette doğru bulmam ama bir insanın damarına basarsanız konuşur” yorumu yaptı. Protokolde milletvekillerinin yerinin yanlış olduğunu öne süren Yazıcı, “Sayın Başbuğ gelse nezaketen elbette ayağa kalkarım. Ama protokol ayrı” dedi.

* Bir hukukçu olarak, Balyoz kapsamında 1 Nisan'da serbest bırakıp 4 Nisan'da tutuklamaları nasıl değerlendiriyorsunuz?

Benim o alana girmem doğru olmaz. Devam eden bir süreç var. Elbette olup bitenler insanı hoşnut edici değil üzüntü verici nitelikte. Yargının bu tür görüntüleri vermemesi gerek. Ama nihayetinde insanları serbest bırakmak kolay, tutuklamak zordur. Tutuklayan arkadaşlar o zor işi yapıyorlarsa mutlaka çok inandırıcı kanıtları vardır.

* İyi ama 3 günde mi değişti bu kanıtlar?

Onu ifade etmeye çalışıyorum. Bırakmak kolaydır, tutuklamak zordur. Zor işi yapıyorsanız çok daha iyi irdelemişsiniz ve çok inandırıcı kanıtlar var demektir. Ama hükmü mahkeme sonucunda elbette yargı verecek.

* Eski 1. Ordu komutanı Çetin Doğan ve Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök arasındaki polemiği takip ettiniz mi?

Ben Hilmi Özkök'e çok büyük saygı duyuyorum. Bunu da çok içtenlikle söylüyorum. Hilmi Özkök'ü, Türkiye'nin siyasi tarihine yaptığı hizmetlerle -darbelerin önlenmesi noktasında- gelecek nesiller minnetle yad edecekler diye düşünüyorum.

* Özkök çıkıp açıkça konuşmalı mı?

Hepimiz insanız. Bir konuşmazsın, iki konuşmazsın ama damarınıza basarlarsa bir şey söylersiniz. Ama gördüğüm kadarıyla Sayın Özkök çok kontrollü, çok dikkatli konuşuyor. Bunu sürdürmesinde yarar olduğu inancındayım. İçeriğini bilmiyorum ama savcılara elbette ifade vermiştir. Çıkıp şimdi uluorta konuşmasını doğru bulmam. Ancak elbette ki kendisine yönelik bu saldırılar, tahrik edici laf atmalar devam ederse orada kişisel haklarını korumak bağlamında cevabını verecektir.

* “Darbe olacaktı Özkök engelledi” diyorsunuz, doğru mu anlıyorum?

Doğru. Çok büyük görev yapmıştır. Tarih onu minnetle anacak. Daha önce de bize ulaşan ihbar mektuplarını anlatmıştım. Olup bitenlerin, yazılıp çizilenlerin yüzde 50'si doğruysa vahim şeyler yaşamışız. O dönemin Genelkurmay Başkanı biraz dirayetli duruş sergilemese Türkiye çok geriye gidecekmiş.

* Sayın Özkök'le tanışıklığınız var mı?

Şahsen tanışıklığım yok.

* Türkiye darbeler dönemini kapattı mı?

Bundan sonra hiç kimse darbe yapmaya cesaret edemez. Ordu bizim en önemsediğimiz kurumlardan biri. Mehmetçik deriz, peygamberin isminden gelir. Dolayısıyla bu işten rahatsız olan bir kesim elbette ki kendi içinde, kural dışına çıkmış olan mensuplarının tasfiye edilmesi suretiyle rahatlıyor diye düşünüyorum. Artık bazı konuları rahatça konuşuyoruz. En büyük tehlike konuşmamaktır. Konuşmaktan zarar gelmez.

vatan



Bu haber 728 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,317 µs