En Sıcak Konular

Hava sıcaklıkları artacak

11 Nisan 2010 10:27 tsi
Türkiye doğu ve güney bölgelerinde yağış beklenirken, kuzey ve doğuda sıcaklıklar artacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan değerlendirmelere göre, Türkiye'nin doğu kesimlerinde aralıklarla görülecek yağışlara ilave olarak, güney bölgeler de Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı havanın etkine girdi. Genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, öğle saatlerinden sonra Antalya, Mersin, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Kayseri, Niğde, Konya, Malatya, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığı, kuzey ve doğu kesimlerde 1 ila 3 derece artacak, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz ile zamanla güney ve doğu bölgelerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetlice esecek. Yapılan tahminlere göre bazı illerde hava durumu bugün şöyle olacak:

ISTANBUL: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu (16)

ANKARA: Parçalı zamanla çok bulutlu (14)

İZMİR: Parçalı bulutlu (21)

ANTALYA: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra il genelinde kuvvetli olması bekleniyor. (18)

SAMSUN: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (14)

ERZURUM: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu (9)

DIYARBAKIR: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı (16)

-UYARILAR-

Yağışların öğle saatlerinden sonra Antalya, Mersin, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Kayseri, Niğde, Konya, Malatya, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (lokal su baskını, ani sel, yıldırım düşmesi, lokal dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

-BÖLGELERDE HAVA-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan tahminmlere göre bölgelerde hava şöyle olacak:

MARMARA:Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı bulutlu geçecek.

EGE:Az bulutlu, güney ve iç kesimleri parçalı çok bulutlu, Aydın, Muğla ve Denizli çevreleri akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ:Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra Antalya, Mersin, Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU:Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra güney ve doğusu (Sivas, Yozgat, Kayseri, Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Aksaray, Konya, Karaman) aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra Konya, gece saatlerinden sonra Kayseri ve Niğde çevrelerinde kuvvetli olacak.

BATI KARADENİZ:Parçalı zamanla iç kesimleri çok bulutlu geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ:Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile akşam ve gece saatlerinde bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı olacak.

DOĞU ANADOLU:Parçalı çok bulutlu, kuzeydoğu kesimleri (Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Bingöl, Muş, Tunceli) ile öğle saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların akşam saatlerinde Malatya, Bingöl ve Tunceli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU:arçalı çok bulutlu, Gaziantep, Kilis ve Şalıurfa ile zamanla bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.
 
ajanslar



Bu haber 559 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,083 µs