günlük esprisi | " /> günlük esprisi | "/>

En Sıcak Konular

Başbuğ'a günlük esprisi

11 Nisan 2010 09:55 tsi
Başbuğ'a günlük esprisi 
Gazetecilerin Fevzi Çakmak’ın günlükleri olduğunu hatırlatarak, “Sizin de var mı?” diye sorması üzerine Genelkurmay Başkanı Başbuğ bakın ne cevap verdi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Genelkurmay Başkanı Mareşal Fevzi Çakmak’ın ölümünün 60. yıldönümü dolayısıyla Genelkurmay Başkanlığı karargahında anma töreni düzenlendi.

Tören kapsamında düzenlenen panelde Prof. Dr. Utkan Kocatürk, Prof. Dr. Ergün Aybars, Yard. Doç. Nilüfer Hatemi, emekli Kurmay Albay Dr. Veli Yılmaz da Çakmak’ın asker ve sivil kişiliğine ilişkin sunumlar yaptı. Prof. Dr. Ergün Aybars, Fevzi Paşa’nın İsmet İnönü ve diğerlerinin aksine Atatürk’ün kendisine önerdiği Sakarya soyadını almadığını söyledi. Aybars, Mareşal Fevzi Çakmak’ın imzalı talimatıyla tüm kışlalara Askere Din Kitabı’nın dağıtıldığını ve bu kitabın yıllarca askerin temel din bilgisi eğitimlerinde kullanıldığını da anlattı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, panel sonrası yaptığı konuşmada Mareşal Fevzi Çakmak’a ait “Bu muharebelerde çok değerli arkadaşlarımızı kaybettik. Çok kanlar döküldü. Dökülen bu kanlar boşa gitmemiştir” sözlerini anımsatarak, “Biz de bazen bunun altını çiziyoruz. Evet bazen bağımsızlığımız, bazen bütünlüğümüz varolmamız gerektiği zaman kan da dökerek varlığımızı koruruz bunun başka bir yolu yok” dedi. Türkiye Cumhuriyeti’ne bugünleri sağlayanların ömürlerinin her dakikasını mücadele ile geçirdiklerini, bugün onların yaşadıkları güçlüklerin ve zorlukların hiçbir şeyle mukayese edilemeyeceğini anlatırken, “Onun için şunu açıkça ifade etmek istiyorum nice acı olayların ve buhranlı dönemleri göğüslemeyi başaran onların bugünkü temsilcileri Türk Silahlı Kuvvetleri’nin moral, disiplin değerlerini, birlik ve bütünlüğünü kimse yıkamaz” ifadelerini kullandı.

Başbuğ’a günlük esprisi

Gazetecilerin Fevzi Çakmak’ın günlükleri olduğunu hatırlatarak, “Sizin de var mı?” diye sorması üzerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, “Tam olduğunu söyleyemeyeceğim. Ama bazen keşke olsaydı dediğim oluyor. 1993 ve 1995 yılları arasında Jandarma Asayiş Kolordu Komutan Yardımcılığı görevinde bulunmuştum. 95 yılına ait notları tutmuşum. 95’te özellikle o bölgede yapılan harekatları, not almışım. Bir defterim var, duruyor size bir ara gösteririm” dedi. Başbuğ, Genelkurmay Başkanlığı döneminde günlük tutmadığını açıklarken, gazetecilerin “Riski de olabiliyor. Sonradan sıkıntı yaratabiliyor, başa bela olabiliyor” sözleri karşısında ise sessiz kalmayı tercih etti. Emekli Oramiral Özden Örnek’in tuttuğu günlükler Türkiye’nin 2002-2003 yıllarında 4 darbe girişimi atlattığı ortaya çıkarmıştı. Dönemin kuvvet komutanları Aytaç Yalman, Özden Örnek ve İbrahim Fırtına, Ergenekon kapsamında şüpheli olarak ifade vermişti.

star



Bu haber 685 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,362 µs