En Sıcak Konular

YARSAV'dan çifte standart!

9 Nisan 2010 22:13 tsi
YARSAV Başkanı Tarhan: CHP'li vekilinin gizli tanıkla konuşması 'basit bir olay'

YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan, CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin'in gizli tanıkla görüşmesi konusunda, YARSAV'ın, her siyasi spekülasyona yanıt verecek kadar basit işlerle uğraşan bir örgüt olmadığını söyledi.

Tarhan, 'Üstelik CHP'li vekilin gizli tanıkla görüşmesi olayının gerçek olup olmadığını bilmediğini' belirtti.

CHP'li Ersin ise bir süre önce gizli tanıkla görüştüğünü kabul etmişti. Ersin'in gizli tanıkla görüşmesi görüntüleri günlerce televizyonlarda gösterilmişti. Tarhan, panele verilen ara sırasında, 30 Eylül 2009'da Başbakan Erdoğan'a, "Cumhuriyet yıkıcıları kürsüye çıkıyor" diye bağırdığı için hakkında dava açılan Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1. Sınıf Öğrencisi TGB'li Özgür Senger ile bir süre sohbet etti. 480 kişilik salonda yaklaşık 100 kişinin paneli dinlediği dikkatlerden kaçmadı.

İzmir Barosu tarafından Adliye Konferans Salonu'nda "Anayasa Değişikliği ve Yargı Reformu" konulu panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak katılan YARSAV Başkanı Tarhan, konuşmasına, "Amansız kuşatma günlerinde bile umudumuzu yineleyen aydınlık İzmir'de olmaktan mutluyum" diyerek başladı.

YARSAV'ın, yargının bağımsızlığını istediği için kapatılmak istendiğini ve bu yolda her yolun denendiğini iddia eden Tarhan, "Beğenmedikleri kararları hukuk dışı ilan ettiler. Bizi dinlediler evet, evimizi, işyerimizi, derneğimizi dinlediler" dedi. YARSAV olarak yargıya darbe yapılacağı konusunda halkı uyardıklarını ifade eden Tarhan, Sırbistan'da yapılan anayasa değişikliğinden örnekler verdi. "Yargıya hiza bombası atılmak üzere" diyen Tarhan, "Buna rağmen ayrı bir kampanya düzenlenerek halk nezdinde yargı itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor. Bir kısım yazılı görsel basın ve oralarda köşe tutan bazı paralı askerler yargı üzerinde yıpratma ve yoketme faaliyetlerinin en vahşi örneklerini sergiliyorlar." diye konuştu.

Anayasa değişikliği paketiyle, Anayasa Mahkemesi ve Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'nun istenilen yönde değiştirilmek istendiğini ileri süren Tarhan, hükümetin değişikliğe karşı çıkanlara "kenara çekil" dediğini iddia etti. Yürütmenin, yargı üzerinde dizginlenemeyen bir iştahı bulunduğunu, bu durumun eskiden beri süregeldiğini ileri süren Tarhan, "Yürütme eşittir siyasettir. Siyaset parti demektir. Bir parti tarafından HSYK'nın yapılandırılması, onun üzerinden yargının yapılandırılmasıyla karşı karşıyayız. Son sürece baktığımızda tam bir felaketle karşı karşıyayız. Adalet Bakanı ve müsteşarı değişmez ikilisi başımızdan eksik olmasınlar yine başımızdalar." dedi. Tarhan, TBMM'de milletvekilleri hakkında 559 dokunulmazlık dosyası bulunduğunu, bunlar arasında "yüz kızartıcı" suçlarla ilgili dosyalar da yeraldığını ileri sürerek, "Bu kişiler mi yargıç seçecek? Hayır. Bu kişiler kendilerini yargılayacak yargıçları seçecek. Bu kişiler mi yargı reformu yapacak." diye konuştu.

Tarhan, gazetecilerin, "CHP Milletvekili Ahmet Ersin'in gizli tanıkla görüşmesini yargıya müdahale olarak görüyor musunuz" yönündeki sorusuna ise şöyle cevap verdi:

"YARSAV her siyasi spekülasyona cevap verecek kadar basit işlerle uğraşan bir örgüt değil. Çok kutsal amaçları olan bir dernek. Bu konu varmıdır, yokmudur, gerçekmidir değilmidir bilemiyorum." dedi. Oysa CHP Milletvekili Ahmet Ersin, gizli tanıkla görüştüğünü kabul etmiş, bu görüşmeyle ilgili kamera görüntüleri günlerce ekranlarda görülmüştü. Tarhan, Anayasa değişikligi paketinin kabul edilmesi halinde HSYK'nın, Adalet Bakanı'nın sekreteryasına dönüşeceğini, yargıçların bakan gözetiminde özgür karar veremeyeceğini iddia etti. Bir gazetecinin, "askeri yargıda görülen binlerce davanın emir-komuta zinciri içinde görüldüğü, askeri yargı ile ilgili ne düşündüğü sorusu üzerine ise, "YARSAV, askeri yargının görev alanının daraltılmasını düşünür. Tüzüğünde böyle bir hüküm vardır. Bununla ilgili olarak ayrıca bir spekülasyona girmek istemiyorum."

YARSAV Başkanı Tarhan, panele ara verildiği sırada yanına gelen Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi Özgür Senger bir süre sohbet etti. Senger, Başbakan Erdoğan'ın İzmir ziyareti sırasında Dokuz Eylül Üniversitesi'nin akademik yılı açılış töreninde konuşma yaptığı sırada "Cumhuriyet yıkıcıları kürsülere çıkıyor" diye bağırarak Başbakan'ı protesto etmişti. Senger hakkında bu konuyla ilgili dava açılmıştı.

cihan



Bu haber 695 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,936 µs