En Sıcak Konular

Kılınç: Bana masal gibi geliyor

9 Nisan 2010 21:14 tsi
Kılınç: Bana masal gibi geliyor 
Eski Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, Ergenekon sürecinde yaşadıklarının kendisine bir masal gibi geldiğini belirtti.

Yarın düzenlenecek "Sözde Ermeni soykırımı karar tasarıları ve gerçekler" konulu panele katılmak üzere Mersin'e gelen Kılınç, Gazeteciler Cemiyeti'nde Ergenekon davası ile ilgili sorulara muhatap oldu. Devam eden bir dava ile karşı karşıya oldukları için fazla bir şey söylemek istemediğini ifade eden Kılınç, "Hukuki yönden bu konularda çok fazla bir şeyler söylemek, hele hele muhatab bir kişi olarak mahkemenin seyrini etkiler gibi değerlendirilebilir." dedi.

"Kişiyi nasıl bilirsiniz kendiniz gibi bilirsiniz?" diyen Kılınç şöyle devam etti: "İnsanoğlu da en fazla kendini bilir. Nerede dürüst olduğunu, nerede dürüst olmadığını. Nerede kendini kandırıp kandırmadığını bilir. Çünkü insanoğlu kendi kendini kandıran bir varlıktır. Ben ne kadar desem ki benim bu konuda muhatap olmam yanlıştır ne kadar bir şey ifade ettiğimi bilemem. Ama ben kendi içime dönüp söylediğim, sorduğum zaman tabiî ki bana bir masal gibi geliyor olay."

MGK Genel Sekreterliği döneminde Ergenekon'dan haberinin olmadığı şeklinde bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerin hatırlatılması üzerine Kılınç, açıklamalarının doğru olduğunu ifade etti. Türkiye'de istihbarat üreten MİT, İçişleri, Dışişleri Bakanlıkları, Genelkurmay gibi birçok kurumların bulunduğuna dikkat çeken Kılınç, "Bu kurumların oluşturduğu istihbarat raporları MGK genel sekreterliğinde koordine edilir. Alınan bütün bilgiler gözden geçirilir. MGK'ya sunulabilecekler içinden ayıklanır. Ondan sonra kurulun gündemine getirilir ki ilgili yerler tedbir alabilsinler. Tabi bu arada ülkede zararlı faaliyetler olabileceklerinde bilgileri olur. Ama benim görev yaptığım iki yıl içinde böyle bir örgütün varlığını duymadık." ifadesini kullandı.

Bunu kendisine sorduklarında da ifade ettiğini anlatan Kılınç şöyle devam etti: "Ben böyle bir isme rastlamadım. Ben rastlamadıysam böyle bir isim nasıl oluyor da böyle bir örgütün varlığından bahsedilebilir diye dile getirdim. Bu yönüyle baktığımız zaman ben şahsen böyle bir isme rastlamadıysam başkaları da rastlamamıştır. Deniyor ki 99 yılında reorganize olunmuş güya. Teşkilat varmış da güya o tarihte reorganize olmuş. Reorganize ne demektir yeniden aktif hale gelmektir. O dönemde aktif bir durum var idiyse ben niye haberdar olmadım da başkaları haberdar oldu diye merak ettim."

cihan




Bu haber 791 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,799 µs