En Sıcak Konular

Lise öğrencisi teneffüste intihar etti

9 Nisan 2010 17:45 tsi
ADANA’da, lise öğrencisi 16 yaşındaki M.Ş., sınıfta tabancayla intihar girişiminde bulundu. Silahı şakağına dayayarak tetiğe basan M.Ş. ağır yaralandı.

Olay, saat 15.45 sıralarında Adana Emniyet Müdürlüğü yakınındaki lisede meydana geldi. 

Okulun 9- İ sınıfı öğrencisi olan M.Ş., teneffüste lisenin 3’üncü katındaki 10 TM- B sınıfına geçti. Sınıfta yalnız olduğu ve yanında götürdüğü nereden bulduğu henüz belirlenemeyen tabancayı sağ şakağına dayayan M.Ş., tetiğe bastı. Silah sesi üzerine öğrencilerin ve nöbetçi öğretmenin kanlar içinde bulduğu öğrenci M.Ş., ambulansla Adana Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedviye alındı. M.Ş.'nin hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi.

Olay sonrası öğrenciler şoke olurken, okul tatil edildi. Polis, olayla ilgili öğrencinin sınıf arkadaşları, öğretmenler ve rehber öğretmenin ifadelerine başvurdu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

NEDEN: KARŞILIKSIZ AŞK

Adana’da, sınıfta tabancayla intihar girişiminde bulunan M.Ş.’nin G.G. adlı sınıf arkadaşına olan aşkına karşılık bulamadığı için olayı gerçekleştirdiği anlaşıldı.

G.G.'nin arkadaşlık teklifini reddetmesi nedeniyle bunalıma girdiği belirtilen M.Ş.’nin arkadaşları beden eğitimi dersi nedeniyle bahçede iken sınıfa gidip tabancayı ateşlediği, olay öncesi de, ‘Sevenlere ibret olsun’ yazılı bir not bıraktığı ortaya çıktı. Polis, M.Ş.'nin olayda kullandığı 7.65 mm. çaplı tabancayı da incelemeye aldı.

Olay sonrası öğrenciler bahçede toplandı, bir öğretmen megafonla yaptığı konuşmada, üzücü bir olay yaşandığını, okulda derslerin tatil edildiğini duyurdu. Öğretmen, öğrencilerin olay yerine girmemek üzere sınıflarına çıkıp çantalarını almalarını ve evlerine gitmeleri istedi.

Eğitim- Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa, lisede yaşanan olayın üzüncü verici olduğunu, son dönemlerde duygusal nedenlerle öğrencilerin kendilerini cezalandırdığı olayların yaşandığını söyledi. Boğa, “Öğrencilerin silahı nasıl elde ettiği, okula nasıl getirdiği gibi konular da önemlidir. Bunun yanı sıra, öğrencilerin duygusal nedenlerle yaşadıkları bu tür eğilimlere karşı okulların rehberlik öğretmenlerinin yeniden eğitime alınması, ergenlik çağında bu tür eğilimler dikkate alınarak okullarda da tedbirlerin alınması gerekir. Hiçbir gencimizin duygusal veya başka nedenlerle bu tür eğilimlere girmelerini doğru bulmuyoruz” dedi.



Bu haber 872 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,107 µs