En Sıcak Konular

Başbakan'dan esnafa 30 müjde

9 Nisan 2010 11:14 tsi
Sanayi Bakanı Nihat Ergün, yarın Başbakan Erdoğan’ın açıklayacağı esnaf paketinde 30 ayrı düzenlemenin yer alacağını belirtti.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, esnaf paketinin, 7 tane alan ve 30 ayrı tedbiri içeren bir dönüşüm, değişim ve destek programı olduğunu bildirdi. Ergün, yarın Başbakan Tayyip Erdoğan’la birlikte açıklayacakları paketin esnaf ve sanatkarla ilgili bir strateji belgesi olduğunu, esnaf sanatkarın gelişen ekonomik şartlar içerisinde değişimini ve dönüşümünü sağlamak amacıyla hazırlandığını belirtti.

VERGİ YÜKÜ AZALACAK

Paket kapsamında esnaf ve sanatkarın üzerindeki vergi yüklerinin azaltılmasına dönük bazı çalışmaların Maliye Bakanlığı ile koordineli bir şekilde sürdürüleceğini kaydeden Ergün, esnaf ve sanatkarın krediye ulaşım imkanlarının geliştirileceğini, Halk Bankası üzerinden, Esnaf Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla kullanılan kredilerin hacminde bir genişleme sağlanacağını kaydederek, KOSGEB ve Kredi Garanti Fonu üzerinden sağlanacak kredi kanalları imkanlarının da genişletilmiş olacağını söyledi.

TEKNOLOJİ DESTEĞİ

Esnaf ve sanatkarın inovasyon, yenilik yapabilmesi ve kendini geliştirebilme, teknolojiye uyum sağlayabilmesine dönük destekler sağlanacağını da ifade eden Ergün, bunların daha çok eğitim destekleri olacağını söyledi. Bakan Ergün, esnaf ve sanatkarın birleşerek, güç kazanmasına dönük projelerin de destekleneceğini belirterek, bu projelere değişik kredi mekanizmalarının oluşturulacağını, aynı zamanda esnaf ve sanatkarın toplu işyerleri oluşturabilmeleri için yeni kredi mekanizmalarının devreye sokulmuş olacağını bildirdi.

TOKİ’NiN iMKANLARI KULLANILACAK

Bakan Ergün, TOKİ’nin imkanlarının özellikle küçük sanayi sitelerinin oluşumunda kullanılabileceğini belirterek, ‘’Bütün bunlar esnaf ve sanatkarın bugünkü şartlarda, küresel ekonomik gelişmeler içerisinde, yeni ekonomik sistemde, ayakta kalabilmesi, güçlenebilmesi ve bu sisteme uyum sağlayabilmesine dönük çalışmalar. Dolayısı ile 2 milyona yakın esnaf kesimini, yanlarında çalıştırdıkları ile birlikte 5-6 milyon bir kesimi, aileleri ile beraber belki 20 milyona yakın bir kesimi yakından ilgilendiren bir paket” dedi. Bakan Ergün, destek paketinde krediye ulaşımın kolaylaştırılmasıyla ilgili konuların, Esnaf ve Sanatkar Kanunu’nda yapılması gereken değişiklerle ilgili konuların yer aldığını belirterek, değişikliklerin esnaf ve sanatkarın örgütlenme modelinin değişmesini içereceğini de söyledi.



Bu haber 603 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,708 µs